Vágólapra másolva!
A 16 éves Mergl Szabolcs Tamás és a 17 éves Gera Zalán is aláírta első profi szerződését a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP bank Liga) címvédő Ferencvárosnál.

Komoly mérföldkőhöz érkezett két fiatal ferencvárosi labdarúgón karrierje, hiszen megkapták életük első profi szerződését.

A 2004-es születésű kapus, Mergl Szabolcs Tamás 2011-ben lett igazolt labdarúgó Budafokon, majd 2015-től a Budapest Honvéd MFA-ban játszott. A 16 éves kapus 2018 augusztusában vált az FTC játékosává. Mergl Szabolcs az elmúlt két évben összesen 49 alkalommal lépett pályára a korosztályos csapatokban. Az idei szezonban főleg a Fradi U17-es csapatában játszik, de két alkalommal már az NB III-ban is pályára lépett.

„Kiskorom óta az volt a célom, hogy egy nap profi szerződést írhassak alá egy csapatnál és most ez az álmom a Ferencvárossal beteljesült. Innen kell tovább építkeznem és képeznem magamat, kettőzött erővel fogok küzdeni a további céljaim elérése érdekében" - nyilatkozta az aláírást követően Mergl Szabolcs Tamás a klub honlapjának.

A 16 éves Mergl Szabolcs Tamás és a 17 éves Gera Zalán is aláírta első profi szerződését a Fradinál Forrás: fradi.hu

A nála egy évvel idősebb támadó, Gera Zalán 2017-ben csatlakozott a Ferencvároshoz, amelynek utánpótláscsapataiban 2017 és 2019 között 60 mérkőzést játszott és ezeken 38 gólt szerzett. Gera Zalán a tavalyi évet a Budapest Honvéd MFA-nál töltötte, idén nyáron csatlakozott ismét a Fradihoz. A mostani szezonban eddig 12 mérkőzésen lépett pályára az NB III-ban, ezeken öt gólt lőtt, emellett további két alkalommal az U19-ben is szerepelt, ahol egyszer volt eredményes.

„Nagyon örülök, hogy aláírhattam életem első profi szerződését, ráadásul éppen egy ilyen komoly múlttal rendelkező klubnál, mint amilyen a Ferencváros. Nagy megtiszteltetés ehhez az egyesülethez tartozni" – mondta Gera Zalán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!