A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Kedden este két mérkőzést rendeztek a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában. Az A csoportban a Lokomotiv Moszkva hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott Atlético Madriddal, míg a B csoportban a Sahtar Donyeck hazai környezetben szaladt bele egy óriási pofonba, 6-0-ra kikapott a Borussia Mönchengladbach csapatától.

Az A csoportban eddig papírforma alapján alakultak az eredmények. A címvédő Bayern München mindkét meccsét megnyerte, az Atlético pedig hazai pályán legyőzte a Szoboszlai Dominikkel felálló Salzburgot, így egy moszkvai győzelemmel bebiztosíthatta volna a második helyét, mert arra kevés az esély, hogy a magyar válogatott középpályás csapata legyőzze a német rekordbajnokot.

Az Atlético Madrid dominálta a moszkvai mérkőzést, és már a találkozó 18. percében megszerezte a vezetést.

A mexikói Hector Herrera baloldali beadását az uruguayi Jose Maria Gimenez csúsztatta meg a kaputól 15 méterre, Guilherme azonban bevédte a jobb alsó sarokba tartó labdát.

Hector Herrera (középen) adott egy gólpasszt és összehozott egy tizenegyest Forrás: AFP/Maxim Shemetov

A 25. percben egyenlített a Lokomotiv Moszkva.

Egy jobboldali beadás után a gólpasszt adó Hector Herrera ért bele kézzel a labdába, Benoit Bastien játékvezető pedig a videobíró segítségével tizenegyest ítélt az orosz csapatnak, amit Alekszej Mirancsuk lőtt be a jobb alsó sarokba a balra vetődő Jan Oblak mellett.

Az egyenlítő gól után újra átvette a játék irányítását az Atlétcio. A 33. percben előbb Ángel Correa lőtt felsőkapufát, majd a 41. percben Luis Suárez került ziccerbe, de a közeli lövése nem találta el a kaput. A második félidőt a madridiak kezdték jobban, az 53. percben ismét megszerezhették volna a vezetést, de az első gólnál potyázó Guilherme hatalmasat védett Luis Suárez fejesénél.

Luis Suárez 34 évesen is életveszélyes Forrás: AFP/Maxim Shemetov

A 65. percben közel járt a második gólhoz az Atlético. Egy beadás után a bombaformában futballozó Joao Felix fejelt kapura, de Guilherme kipiszkálta a léc alól a portugál támadó kísérletét. Néhány másodperccel később Koke fejelt kapufát, a kipattanót pedig Suárez lőtte az üres kapuba, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.

A hajrában a spanyol csapat beszorította a Lokomotív Moszkvát, de nem tudta feltörni Marko Nikolics együttesének a védelmét, így az eredmény már nem változott.

A MOL Fehérvár korábbi edzője, a szerb Marko Nikolics Forrás: AFP/Maxim Shemetov

Ezzel a döntetlennel az Atlétcio Madrid továbbra is a csoport második helyén áll, a Lokomotiv Moszkva a harmadik.

18GólJose Gimenez
24Sárga lapLuis Suarez
29Sárga lapMurilo Cerqueira
44Sárga lapSaul Niguez
49Sárga lapRenan Lodi
51Sárga lapGrzegorz Krychowiak
54Sárga lapSlobodan Rajkovic
70Sárga lapRifat Zhemaletdinov
Összeállítások
4-4-2
4-3-2-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Bayern München 6 5 0 1 12-6 6 16
GY
GY
GY
D
GY
2.
FC Köbenhavn 6 2 2 2 8-8 0 8
V
V
GY
D
GY
3.
Galatasaray 6 1 3 2 10-13 -3 5
GY
V
V
D
V
4.
Manchester United 6 1 4 1 12-15 -3 4
V
GY
V
D
V

A B csoport eddig legnagyobb meglepetését az ukrán Sahtar Donyeck szolgáltatta, amely az első játéknapon úgy győzött a Real Madrid vendégeként, hogy tíz játékosa is hiányzott koronavírusos megbetegedés miatt. Kis szerencsével a Borussia Mönchengladbach is lehetne az idei BL-szezon meglepetéscsapatba, ugyanis a németek az első játéknapon a 90. percig vezettek az Inter otthonában, míg múlt héten a 93. percig győzelemre álltak a Real Madrid ellen, de végül mindkét meccs döntetlennel ért véget.

A Sahtar Donyeck már az első félidőben szétesett a Gladbach ellen Forrás: AFP/Sergei Supinsky

A Gladbach ezúttal is remekül kezdte a meccset, és már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést. Egy gyors támadás végén Stefan Lainer jobboldali centerezése után az középen érkező Alassane Pléa pörgetett 11 méterről a jobb alsó sarokba.

Ezt követően továbbra is uralták a meccset a németek, akik egy lélegzetvételnyi időt sem adtak az ukránoknak, és a 17. percben az előnyüket is növelni tudták.

Egy labdavesztés után Lars Stindl játszott Christoph Kramerhez, akinek a 21 méteres lövése megpattant egy hazai védőn, ez pedig teljesen becsapta a jobbra vetődő Anatolij Trubint, aki mellett becsorgott a labda a bal alsó sarokba.

A 26. percben eldöntötte a meccset a Gladbach.

Az első gólt szerző Alassane Pléa kapott egy átadást, gondolt egyet, majd 21 méterről elemi erővel lőtt a jobb felső sarokba.

Alassane Pléa elképesztően nagyon gólt lőtt a Sahtar Donyecknek Forrás: AFP/Sergei Supinsky

Az első félidő hajrájában a német csapat megszerezte a negyedik gólját. Egy jobboldali szöglet után nem tudtak felszabadítani a hazaiak, a lecsorgóra érkező Ramy Bensebaini pedig hat méterről a hálóba kotorta a labdát.

A második félidőben a németek visszavettek a tempóból, nem erőltették az újabb gólszerzést, azonban az ukránok tettek róla, hogy ne maradjon érintetlen a hálójuk.

A 65. percben Trubin rossz kirúgása után helyzetbe került a Gladbach, Plea tálalása után pedig Lars Stindl került ziccerbe, és higgadtan a bal alsó sarokba lőtt.

A 81. percben beállította a végeredményt a Gladbach. Egy gyors kontratámadás végén a Real Madrid ellen két gólt lövő Marcus Thuram ugratta ki Pléát, aki kilenc méterről a jobb alsó sarokba lőtte a ziccerét, ezzel pedig mesterhármasig jutott.

Alassane Pléa élete egyik legjobb meccsét játszotta Forrás: AFP/Sergei Supinsky

Pléa triplája volt a francia játékosok 12. BL-mesterhármasa. Ennél többször (18) egy országból csak a brazilok tudtak három vagy annál több gólt lőni egy mérkőzésen a legrangosabb európai kupasorozatban.

Győzelmével a német csapat továbbra is veretlen a B csoportban, és a tabella élére ugrott.

A Gladbach három meccsen 10 gólt lőtt a Bajnokok Ligája idei szezonjában, ez már öttel több, mint amennyit a 2016/17-es BL-idényben szerzett összesen.

8GólAlassane Plea
17ÖngólValeriy Bondar
26GólAlassane Plea
44GólRamy Bensebaini
46Sárga lapDavit Khocholava
63Sárga lapManor Solomon
65GólLars Stindl
78GólAlassane Plea
89Sárga lapMichael Lang
Összeállítások
4-2-3-1
4-3-1-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Arsenal 6 4 1 1 16-4 12 13
V
GY
GY
GY
D
2.
PSV Eindhoven 6 2 1 3 8-10 -2 9
D
D
GY
GY
D
3.
Lens 6 2 2 2 6-11 -5 8
GY
D
V
V
GY
4.
Sevilla 6 0 4 2 7-12 -5 2
D
V
V
V
V
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!