Vágólapra másolva!
A magyar válogatott vasárnap este a Puskás Arénában zárt kapuk mögött 1-1-es döntetlent játszott Szerbiával a Nemzetek Ligája 5. fordulójában. Marco Rossi csapatának ezzel az eredménnyel, valamint az oroszok törökországi vereségével még reális esélye maradt a B liga 3. csoportjának megnyerésére. A mérkőzés után Gera Zoltán és Nikolics Nemanja nyilatkozott, aki Marco Rossi távollétében irányította a csapatot. A szerb csapatot irányító Alekszandar Jovanovics szerint nagyon nehéz mérkőzésen szereztek egy pontot.

Gera Zoltán csütörtökön még csak a szakmai stáb tagjaként vett részt a munkában, vasárnap pedig már az A válogatottat irányította.

– mondta a korábbi válogatott középpályás, akit hasonlóan az U21-es válogatotthoz ezúttal is Sándor György segít, ő tartja például a kapcsolatot Marco Rossival is.

"Az első félidőben nagyon jól játszottunk, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, egyértelműen domináltuk a mérkőzést, miközben a szerbek egy helyzetből rúgtak egy gólt. A szünetben azt beszéltük meg, hogy hibára kell őket kényszeríteni, de az utolsó tíz-tizenöt percre elfáradtunk, ami egy olyan jó csapat, mint a szerb ellen, egyáltalán nem meglepő.

– válaszolta Gera Zoltán az Origo kérdésére.

Gara Zoltán (balról) nem régen még a pályán, most pedig már a kispadról irányította a magyar válogatottat Fotó: Polyák Attila - Origo

A csapat tagjainak két napjuk van a regenerálódásra, mielőtt szerdán Törökország ellen lejátsszák az utolsó Nemzetek Ligája-mérkőzést. Gera elmondta, hogy várhatóan akkor is ő irányít, viszont arra a kérdésre, hogy lesz-e csere a keretben, azaz behívnak-e valakint az időközben távozó, sérült vagy eltiltott játékosok helyére. Alapesetben, ha a megadott határidőig jelzik az igényüket a klubok felé, akkor azok elengedik a játékosokat, most viszont a koronavírus-járvány miatt nem lehet őket erre kötelezni.

Az egyenlítő gólunk előtt Kalmár Zsoltnak nagyszerű gólpasszt adó Nikolics Nemanja első alkalommal viselhette a kapitányi karszalagot a magyar válogatottban.

"Fantasztikus érzés volt, hogy én lehettem a csapatkapitány a sérült Szalai Ádám helyett, aki egyébként nagyon hiányzott az öltözőben. Különös érzés volt, hogy erre pont szülőhazám, Szerbia ellen került sor. Édesapám, aki nem szokott ilyen gyorsan írni, a lefújás után rögtön gratulált."

A mérkőzésről szólva elmondta, hogy az első tíz percet leszámítva nagyon jól játszott a csapat. "Sok helyzetünk, sok kapuralövésünk volt és szép akcióink. Edzésen szoktuk gyakorolni ezt az akciót, láttam, hogy Zsolti beindul, én pedig tudtam, hogy elé kell tennem a labdát, amit ő remekül vett át, és lőtt a kapuba.

Mondom, csak azt sajnálom, hogy nem nyertünk" – értékelt a MOL Fehérvár csatára.

Nikolcs Nemanja (jobbról az első) nagyon büszke rá, hogy a válogatottnál mindenki beáll a sorba, és mindenki ugyanazért a célért harcol Fotó: Polyák Attila - Origo

Nikolics elmondta, hogy a törökországi 1-0-s győzelem után ő már el tudta képzelni, el tudta hinni, hogy megnyerhetjük a csoportunkat.

Az oroszok elleni elrontott első félidő után azt is megmutattuk, hogy talpra tudunk állni, és most már reméljük, hogy a szerbek az oroszok ellen odateszik magukat, és meg fogják őket verni. Mi pedig úgy készülünk, hogy jól regenerálódva megverjük a törököket. Én bízom a csapatban és remélem, hogy oda tudunk érni az első helyre" – mondta a folytatásról Nikolics.

A csatár elmondta, egyre jobban érzik, hogy kivívják az ellenfelek tiszteletét, illetve a saját játékuk is egyre bátrabb, magabiztosan.

– fejezte be Nikolics Nemanja.

A találkozó után a szerbek megbízott szakvezetője, az eltiltott Ljubisa Tumbakovicsot helyettesítő Alekszandar Jankovics elmondta, hogy nagyon nehéz volt számukra a vasárnapi meccs.

Nagy kérdés volt, hogy a skótok elleni Eb-pótselejtezős vereség után talpra tud-e állni a csapat. Szerintem ez sikerült. Nehéz meccs volt fizikális és pszichés szempontból is. Igazán persze akkor lennénk elégedettek, ha nyertünk volna, sajnos ez most nem sikerült."

Az utolsó fordulóban a szerbek a csoportot a magyarokkal azonos pontszámmal vezető oroszokat fogadják, azaz részben az ő kezükben van a csoportelsőség kérdése, amellett persze, hogy a magyar csapatnak több pontot kell szereznie, mint az orosznak.

"Egyelőre még nyalogatjuk a sebeinket, de van három napunk, hogy felkészüljünk az oroszok elleni meccsre.

– zárta Alekszandar Jovanovics.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!