A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hihetetlen eset miatt kaphat egymeccses eltiltást a Juventus legendája

fbl Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi reacts next to Juventus' Italian goalkeeper Gianluigi Buffon (R) after missing a goal opportunity during the UEFA Champions League group G football match between Barcelona and Juventus at the Camp Nou stadium in Barcelona on December 8, 2020. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
2020 decemberében a Juventus 4-0-ra győzött a Serie A-ban a Parma ellen. Ezen a mérkőzésen a torinóiak kapusa, Gianluigi Buffon egyszer rendkívül keményen, istenkáromlással odaszólt csapattársának, Manolo Portanovának, ami miatt most egymeccses eltiltás kaphat.

Olaszországban 2010 óta él az úgynevezett „Istenkáromlási-törvény" a labdarúgásban, mert az olaszok szerint ez a fajta csúnya beszéd a lehető legrosszabb fajta, amit el lehet követni.

Buffon ügyét először az Olasz Labdarúgó-szövetség vizsgálta ki, majd kedden továbbküldték az esetet a szövetségi bíróságra, és ott dönthetnek a dologról. A Juventus és az olasz válogatott ikonikus kapusa egyébként csütörtökön ünnepli majd a 43. születésnapját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!