A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Simán nyert a PSG, Neymarék gyönyörű gólokat lőttek - videó

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar celebrates after scoring a goal during the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and Montpellier at The Parc des Princes Stadium in Paris on January 22, 2021. (Photo by Franck FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának nyitómérkőzésén a bajnoki címvédő Paris Saint-Germain több mint 70 percet emberelőnyben futballozva 4-0-ra legyőzte a Montpellier csapatát a Parc des Princes-ben.

A január 2-án kinevezett Mauricio Pochettino egy héttel pozitív koronavírustesztje után este ismét a kispadról irányíthatta a csapatát. Az argentin szakember még veretlen a párizsi csapattal. Az első meccsén döntetlennel kezdett a Saint-Étienne ellen, utána viszont sorozatban három meccset nyert, köztük a francia Szuperkupa-döntőt is, így 48 évesen begyűjtötte pályafutása első trófeáját.

A párizsi csapat félelmetes támadónégyessel kezdte a meccset. Egyszerre volt a pályán Ángel Di Maria, Kylian Mbappé, Mauro Icardi és Neymar.

A találkozó 19. percében a Montpellier emberhátrányba került. Leandro Paredes elképesztő passzából Mbappé lépett ki ziccerben, megtolta a labdát a kapujából kifutó Jonas Omlin mellett, de a svájci kapus letarolta a világbajnok csatárt.

Willy Delajod játékvezető elsőre valami érthetetlen oknál fogva csak sárga lapot adott a Montpellier kapusának, de a videóbíró-szobából szóltak neki, hogy illene megnéznie az esetet.

Miután ezt megtette, korrigálta magát, és piros lapot mutatott fel Omlinnak.

Ezt követően az emberelőnyben futballozó PSG sorra alakította ki a helyzeteket, előbb Icardi majd Di Maria lőhetett volna gólt, de mindkét argentin játékos kapu mellé lőtt ziccerben.

A 34. percben aztán megszerezte a vezetést a párizsi csapat.

Di Maria tökéletes átadásával Mbappé lépett ki ziccerben, és átlöbbölte a labdát a kivetődő Dimitry Bertaud fölött.

  • A 22 éves támadónak ez volt a 13. gólja a Ligue 1 idei szezonjában, ezzel átvette a vezetést a góllövőlistán.

A folytatásban is a PSG akarata érvényesült, Pochettino csapata több mint 70%-ban birtokolta a labdát, és sorra alakította ki a helyzeteket. A következő ziccerre az 55. percig kellett várni, ekkor Mauro Icardi elé került egy lecsorgó labda, az argentin csatár nyolc méterről kapura húzta, de Bertaud kitenyerelte a kapu jobb oldalába tartó labdát.

A 60. percben a PSG belőtte a második gólját.

Mbappé vett le egy keresztlabdát, visszagurított a tisztán érkező Neymarnak, aki 10 méterről, higgadtan a kapu jobb oldalába helyezett.

Két perccel később a párizsiak eldöntötték a meccset. Egy jobboldali beadás után Icardi elé került a labda, az argentin középcsatár pedig hat méterről a léc alá lőtt.

Innentől kezdve már csak az volt a kérdés, akarnak-e gálázni a párizsiak?

Erre gyorsan meg is adták a választ, mert a 64. percben Mbappé lőtt egy újabb sakk-matt gólt.

A folytatásban a PSG több nagy helyzetet is kialakított, nagyobb különbséggel is megnyerhette volna a meccset, de nem tudta kihasználni a lehetőségeit, így az eredmény már nem változott.

Győzelmével a PSG három pont előnnyel vezeti a tabellát a Lille csapat előtt.

Ligue 1, 21. forduló:
Paris Saint-Germain-Montpellier 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Mbappé (34., 63.), Neymar (60.), Icardi (62.)
Kiállítva: Omlin (19.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!