Vágólapra másolva!
A belga utánpótlás-válogatott középpályás, Samy Bourard a holland ADO Den Haag együttesétől igazolt a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő MOL Fehérvár FC-hez.

Samy Bourard 1996. március 29-én született Liège-ben. A labdarúgás alapjait az RFC Liège-ben sajátította el, majd 2012-ben az Anderlecht utánpótlásába került, így többször is élőben láthatta játszani az akkor még az Anderlechtet erősítő Juhász Rolandot. A belga élvonalban 2017-ben, a Sint-Truiden játékosaként mutatkozott be.

Samy Bourard a Vidihez igazolt Forrás: molfehervarfc.hu

2018-tól játszik Hollandiában, elsőként az FC Eindhoven együttesénél szerepelt, tavaly nyáron pedig Horváth Gábor korábbi holland csapatához, az ADO Den Haag-hoz igazolt. Egyik legjobb meccsét tavaly decemberben a holland bajnok - és jelenleg is listavezető - AFC Ajax ellen játszotta, melyen ugyan 4-2-re kikapott az ADO Den Haag, azonban

Bourard szerezte csapata egyik gólját, emellett pedig kiosztott egy gólpasszt is.

Az FC Eindhoven színeiben 63 mérkőzésen 17 gólt szerzett, míg az ADO Den Haag játékosaként 19 meccsen 3-szor volt eredményes. Korábban a belga U17-es és U18-as válogatottban is pályára lépett a 25. születésnapját a jövő hónapban ünneplő középpályás.

"Örömmel tölt el, hogy csatlakozhatok a MOL Fehérvár FC csapatához. Sokat beszélgettem Kovács Zoltán sportigazgatóval, eddigi tapasztalataim alapján a klubnál mindeki nagyon kedves és nyitott. Nagyon

- mondta el a klub honlapjának Samy Bourard.

"Samy Bourard személyében egy olyan Anderlecht-nevelésű, belga utánpótlás-válogatott játékos csatlakozott hozzánk, aki

technikailag nagyon képzett, kapura is veszélyes, a középpályán pedig több pozícióban is bevethető"

- fogalmazott Kovács Zoltán sportigazgató.

Samy Bourard a 8-as számmal játszik majd a Vidiben.

Mindent egy helyen az Eb-ről