Vágólapra másolva!
A Bundesliga 23. fordulójában az RB Leipzig sorozatban az ötödik győzelmére készült a Mönchengladbach csapata ellen, de már a meccs elején hátrányba került. Upamecano szabálytalansága után a Mönchengladbach tizenegyesből szerezte meg a vezetést, majd újabb gólt szerzett. A második félidőben sikerült kiegyenlítenie Gulácsi Péter csapatának. A 93. percben a győztes gólt is megszerezték, vagyis kétgólos hátrányból álltak fel a Mönchengladbach ellen.

Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata hazai pályán fogadta a Mönchengladbach együttesét, amely a legutóbb öt meccséből csak egyszer tudott győzni a német bajnokságban. A hazai csapat már a meccs elején hátrányba került: Upamecano szabálytalansága után a 6. percben megítélt tizenegyest a Mönchengladbach játékosa, Hoffmann értékesítette.

Gulácsi nem tudta kivédeni a tizenegyest Forrás: AFP/Ronny Hartmann

Gulácsi Péter csak beleérni tudott a lövésbe, de nem tudta kivédeni azt.

A Lipcse nagyobb fokozatra kapcsolt, de mégis a vendégcsapat szerzett újabb gólt a 19. percben. A Gladbach játékosa, Lanzaro beadása után Breel Embolo fejesébe még beleért Marcus Thuram, és a labda így talált utat a lipcseiek kapujába.

A Mönchengladbach átengedte az irányítást a hazai csapatnak, de a lipcseiek kevésbé veszélyeztették a vendégek kapuját.

A hazai játékosok inkább a bíróval foglalkoztak, érződött a feszültség Gulácsiékon.

A második félidőben a Lipcse gólt szerzett, de Kluivert élesen középre lőtt passza után Sorloth kezét is érintette a labda, mielőtt a norvég játékos a hálóba lőtt volna. A gólt visszavonták.

Nagy harc volt a középpályán Forrás: AFP/Ronny Hartmann

Az 56. percben viszont már összejött a gól a hazaiaknak. Sorloth passza után Nkunku szép mozdulattal a léc alá lőtte a labdát.

Az RB Leipzig csapata lendületesebben támadott, de a Mönchengladbach kontratámadásai is veszélyesek voltak. A hazai csapat erőfeszítései viszont eredményt hoztak a 66. percben:

Olmo passza után Poulsen távoli lövése a kapufa segítségével talált utat a hálóba, kiegyenlített az RB Leipzig.

A 83. percben az összes cserelehetőségét kihasználó Mönchengladbach játékosa, Beyer megsérült, de végül tudta folytatni a játékot. Nagyot harcolt a Lipcse a meccs utolsó tíz percében, és sikerült megszereznie a győztes gólt.

A 93. percben Sorloth fejesét nem tudta védeni Sommer kapus.

Gulácsi Péter csapatának kétgólos hátrányból sikerült megnyernie a meccset, és továbbra is tapad a német bajnokság éllovasára, a Bayern Münchenre.

Bundesliga, 23. forduló:

Bayern München-1. FC Köln 5-1 (2-0)
Borussia Dortmund-Bielefeld 3-0 (0-0)
VfB Stuttgart-Schalke 04 5-1 (3-1)
Wolfsburg-Hertha BSC 2-0 (1-0)
RB Leipzig-Borussia Mönchengladbach 3-2 (0-2)