Vágólapra másolva!
A Dortmund labdarúgója, Erling Haaland köztudottan imádja a Bajnokok Ligáját. A norvég csatár 13 BL-meccsen már 18 gólt lőtt, ebből hét találatot a Salzburg mezében, tízet pedig a Dortmund játékosaként ért el. Legutóbb a Sevilla ellen szerzett két gólt, így az idei kiírásban már nyolc találatával egyedül vezeti a Bajnokok Ligája góllövőlistáját. Azonban felmerül a kérdés, hogy vajon jövőre is láthatjuk-e a legrangosabb európai kupasorozatban a 20 éves támadót?

Ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy képes lesz kivívni az indulás jogát a Borussia Dortmund, amely a Bundesliga hatodik helyén áll jelenleg. Ez a pozíció a végelszámolásnál csupán Európa-liga-selejtezőt jelentene a klub számára.

Az európai élcsapatok nagy harcban lesznek Erling Haalandért Forrás: AFP/Ina Fassbender

Haalandnak természetesen több lehetősége is van, hogy jövőre is ott legyen a BL-ben. Ugyanis ha a Borussia Dortmund megnyeri a Bajnokok Ligáját, akkor függetlenül a bajnokságban elért helyezésétől címvédőként szerepelhetne az elit sorozatban.

A BVB abban az esetben is ott lehet ősszel a Bajnokok Ligájában, ha legalább a negyedik helyen zár a Bundesligában. Tíz fordulóval a vége előtt jelenleg a hatodik helyen áll a csapat, mindössze négy pontra a negyedik helyen álló Eintracht Frankfurttól.

Az elmúlt hetekben kiváló formában lévő focista sokat tehet azért, hogy a német együttes kvalifikálni tudja magát a Bajnokok Ligájába, így minden bizonnyal nagy lesz rajta a nyomás.

Haaland hétről hétre kirobbanó formában játszik a Dortmundban Forrás: AFP/Ina Fassbender

Azonban, ha a Dortmundnak nem sikerülne kivívni a szereplés jogát, a norvég csatár egy esetleges nyári klubváltásnak köszönhetően is ott lehetne a legrangosabb kupasorozatban jövőre.

A kérőkből legalábbis nincs hiány. A Sport Bild szerint Angliából a Liverpool, a Manchester City és a Manchester United, Spanyolországból a Barcelona és a Real Madrid, valamint Olaszországból a Juventus jöhet szóba Haalandnál.

Haaland pályafutása szempontjával tehát a következő két-három hónap kulcsfontosságú lehet.

Mindent egy helyen az Eb-ről