A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kiesett a Manchester United az FA-kupából, a Leicester az elődöntős - videó

775634338 Horizontal
Leicester City's Belgian midfielder Youri Tielemans celebrates after scoring their second goal during the English FA Cup quarter-final football match between Leicester City and Manchester United at King Power Stadium in Leicester, central England on March 21, 2021. (Photo by Oli SCARFF / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Vasárnap este az angol labdarúgó FA-kupa utolsó negyeddöntőjében a Leicester City 3-1-re legyőzte a Manchester Unitedot a King Power Stadionban.

A Leicester City a legutóbbi két meccsét megnyert a Premier League-ben, míg a Manchester United hét közben bejutott a legjobb nyolc közé az Európa-ligában, ráadásul már 15 mérkőzés óta veretlen volt, így Ole Gunnar Solskjaer csapata is bizakodva várhatta a találkozót.

A statisztika alapján a United volt a meccs esélyese, ugyani a Leicester City legutóbb 2014. szeptember 21-én tudta legyőzni a manchesteri csapatot. A Rókák azóta 13 meccset vívtak meg nyeretlenül a Vörös Ördögök ellen.

Most azonban a Leicesternek óriási esélye volt arra, hogy megtörje ezt a rossz sorozatot, ugyanis a 24. percben a brazil Fred rossz hazaadása után Kelechi Iheanacho került ziccerbe, megtolta a labdát a kivetődő Dean Henderson mellett, majd az üres kapuba lőtt.

  • A nigériai csatár ezzel már hat gólnál jár a legutóbbi négy mérkőzésén.

A Manchester United nem sokat csinált az első félidőben, a 38. percben mégis kiegyenlített a semmiből. Paul Pogba balról belőtt labdáját Donny van de Beek lépte át a tizenhatoson belül, a mögötte érkező Mason Greenwood pedig 11 méterről a kapu bal oldalába lőtt.

A második félidőt remekül kezdte a Leicester City, amely az 52. percben újra megszerezte a vezetést.

A belga válogatott Youri Tielemans indult meg a térfél közepéről, kapura tört a manchesteri védők között majd 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

Hat perccel később a Leicester nagy lépést tehetett volna a legjobb négy közé kerülésért. A korábbi gólkirály Jamie Vardy egy köténnyel indulva helyzetbe hozta magát, azonban tíz méterről a kapu mellé lőtte az óriási ziccert.

A 64. percben Ole Gunnar Solskjaer megpróbált életet lehelni fásult csapatába. Négy alapembert - Scott McTominay-t, Edinson Cavanit, Luke Shaw-t és Bruno Fernandest - is pályára küldte, de sokat nem javult a United játéka. A 78. percben aztán eldöntötte a meccset a Leicester. Marc Albrighton baloldali szabadrúgása átszállt McTominay feje fölött, a hosszún érkező Iheanacho pedig közelről a kapuba fejelt.

  • A nigériai támadó 2015 augusztusában, a Manchester City játékosaként mutatkozott be az FA-kupában, azóta 21 gólt szerzett az angol kupasorozatokban. Erre rajta kívül csak a City csatára, Sergio Agüero volt képes ez idő alatt.

A hajrában a United még becsületből próbálkozott. Ole Gunnar Solskjaer még a 18 éves Amad Diallót is behozta a kispadról, de komoly helyzetet már nem tudott kialakítani a manchester csapat, amely számára az Európa-liga-trófea lehet az egyetlen, amit megnyerhet az idei szezonban.

A Leicester City 15 nyeretlen meccs és hat és fél év után tudta ismét legyőzni a Manchester United csapatát, és bejutott a legjobb négy közé az FA-kupában.

A Manchester United 30 veretlenül megvívott meccs után kapott ki idegenben. A Vörös Ördögök legutóbb 2020 januárjában a Liverpool otthonában szenvedtek vereséget angol csapat ellen.

FA-kupa, negyeddöntő
Leicester City-Manchester United 3-1 (1-1)

A mérkőzés ideje alatt kisorsolták az elődöntők párosításait. A Leicester City a Southampton csapatát fogadja a King Power Stadionban, a Manchester City pedig a Chelsea csapatához látogat a Stamford Bridge-re.

Az elődöntőket április 17-én és 18-án rendezik.

A fináléra május 15-én Londonban, a Wembley Stadionban kerül sor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!