A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Továbbra is kétévente rendezik a labdarúgó Afrika Kupát

fbl Horizontal
Fifa President Gianni Infantino (R) and Confederation of African Football (CAF) President Ahmad Ahmad (L) hand over the trophy to Algeria's forward Riyad Mahrez after the 2019 Africa Cup of Nations (CAN) Final football match between Senegal and Algeria at the Cairo International Stadium in Cairo on July 19, 2019. (Photo by MOHAMED EL-SHAHED / AFP)
Vágólapra másolva!
Továbbra is kétévente kerül sor az Afrika Kupára a kontinentális labdarúgó-szövetség (CAF) új elnökének keddi bejelentése szerint.

A pénteken megválasztott dél-afrikai Patrice Motsepe azt követően közölte ezt, hogy a nemzetközi szövetség (FIFA) négyévenkénti rendezést kért. Gyakorisága és a klubszezon közepi elhelyezkedése miatt az európai edzők hosszú ideje kritizálják a viadalt, mivel kétévente hosszú időre nélkülözniük kell afrikai játékosaikat januárban.

2019-ben Algéria nyerte a tornát Forrás: AFP/Mohamed El-Shahed

Tavaly Gianni Infantino, a FIFA elnöke úgy fogalmazott, a kétévenkénti rendezés nem biztosított sem kereskedelmi, sem infrastrukturális előnyöket, így érdemes lenne négyéves ciklusokban rendezni a többi kontinensviadalhoz hasonlóan.

Motsepe szerint viszont nem tehetik meg, hogy változtassanak a sűrűségen, mivel szükségük van a bevételekre: korábban az Afrika Kupa biztosította a CAF bevételeinek 80 százalékát. A sportvezető szerint új üzleti partnerek bevonása a kontinensviadalra és a CAF más eseményeire kiemelt jelentőségű feladat lesz számára. Az 59 esztendős milliárdos bányatulajdonos megemlítette: üzleti kapcsolatait kihasználva igyekszik majd vállalatokat meggyőzni, hogy fektessenek az afrikai futballba.

A pénteki kongresszuson az egy évvel korábbi 6,8 millió dollár után a CAF ezúttal 11,4 millió dolláros veszteségről számolt be.

Az idén január 9-e és február 6-a közé kiírt Afrika Kupát a pandémia miatt jövő évre halasztották. A rendező Kamerun lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!