A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának rangadóján a listavezető Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémia csapatával a Groupama Arénában, így elmaradt a bajnokavatás az NB I-ben.

A találkozó esélyese a bajnoki címvédő és listavezető Ferencváros volt, amely a tavasz szezon elején a megszokottnál gyengébben szerepelt pályaválasztóként, de a legutóbbi négy hazai mérkőzését megnyerte. A Puskás Akadémia – a Honvéd elleni hazai botlástól függetlenül – nagyszerű meneteléssel erősítette meg a második helyét, a találkozó előtt hét pont volt az előnye a MOL Fehérvárral szemben. A felcsúti csapata a legutóbbi négy idegenbeli meccsén mindössze egy gólt kapva 12 pontot szerzett. Viszont Hornyák Zsolt csapata még soha nem nyert a Ferencváros vendégeként, kétszer tudott döntetlent kiharcolni. A két csapat között 13 pont volt a különbség a tabellán, ami azt jelentette, hogy ha Szergej Rebrov együttese megnyeri a meccset, akkor matematikailag is bebiztosítja fennállása 32. bajnoki címét.

A Fradi kezdte lendületesebben a meccset, de az ötödik percben mégis a Puskás akadémia szerezhetett volna vezetést. Egy gyors kontratámadás végén Kiss Tamás futott el a balszélen, a középre centerezett labdájára Josip Knzevic érkezett, de a horvát támadó hat méterről kapu fölé lőtt. Knzevic azonban két perccel később javította a hibáját, ugyanis jobb oldalról egy tökéletes szögletet tekert középre, a rövid oldalon berobbanó Joao Nunes pedig öt méterről a jobb felső sarokba csúsztatott.

A bekapott gól után a Fradi nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, beszorította a Puskás Akadémiát, de a felcsúti csapat kapusának, Tóth Balázsnak sokáig nem kellett nagyot védeni, csak belőtt labdákat kellett lehúznia.

A 29. percben aztán a Puskás Akadémia növelhette volna az előnyét.

Luciano Slagveer futott el a jobbszélen, a holland támadó tökéletes labdát tekert középre, az érkező Jakub Plsek viszont lövés helyett csukafejessel próbálkozott, de a nyolcméteres földre fejelt kísérlete a kapu fölé pattant.

Jakub Plsek maga sem hitte el, mekkora helyzetet hagyott ki Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Fradi első komoly helyzetére a 41. percig kellett várni.

A ferencvárosi színekben 50. bajnoki mérkőzésén pályára lépő Franck Boli tört be a tizenhatoson belülre, 11 méterről megcélozta a rövid alsót, de Tóth Balázs leért a lövésre és szögletre tudott tisztázni.

A második félidőt lendületesen kezdte a Ferencváros, de komoly ziccert nem tudott kialakítani. Ennek ellenére az 56. percben majdnem ki tudott egyenlíteni. Egy jobboldali szögeltre Tóth Balázs rossz ütemben mozdult ki a kapujából, a labda a középen érkező Lasa Dvali hátára pattant, onnan pedig az üres kapu mellé.

Három perccel később a Puskás Akadémia is veszélyeztetett.

Eldar Civic labdavesztése után Plsek tüzelt 23 méterről, Dibusz Dénes viszont látványos mozdulattal szögletre tornázta a labdát.

A folytatásban alábbhagytak a ferencvárosi rohamok, és a felcsútiak átvették a játék irányítását. A 70. percben a vendégek növelhették volna az előnyűket. Knzevic mélységi indítása után Kiss Tamás lépett ki a védők közül, 13 méterről megpróbálta átfejelni a labdát Dibusz fölött, de nem találta el a kaput. Két perccel később aztán a meccs legnagyobb Fradi-helyzete maradt ki. Myrto Uzuni kapott labdát a tizenhatoson belül, megcsinált egy befele cselt majd megcélozta a bal felső sarkot, de Tóth Balázs a szezon egyik legnagyobb védését bemutatva szögletre tornázta a lövést. A sarokrúgás után Aïssa Laïdouni fejelt hét méterről, de a Puskás kapusa kiszedte a labdát a bal alsó sarokból.

A Fradi óriásit küzdött a második félidőben Forrás: MTI/Illyés Tibor

A 77. percben aztán összejött a Fradi egyenlítőgólja.

Egy baloldali szöglet után nem tudtak tisztázni a vendég védők, az érkező Laïdouni pedig hét méterről a kapu bal oldalába bombázott.

Ezt követően tovább nyomott a Fradi, és a 85. percben akár meg is fordíthatta volna a meccset. A norvég válogatott Tokmac Nguen tört be a tizenhatoson belülre, középre akart centerezni, de a labda elakadt a becsúszó Szolnoki Roland kezében, Bognár Tamás játékvezető viszont nem látott szabálytalanságot.

A hajrában mindkét csapat ment előre a győzelemért. A 92. percben még Yoell van Nieffnek volt egy rendkívül veszélyes bombája, de a Puskás Akadémia holland játékosának a lövése elkerülte a jobb alsó sarkot, így az eredmény már nem változott.

Ezzel a döntetlennel a Ferencváros továbbra is 13 pont előnnyel vezeti az OTP Bank Ligát, a Puskás Akadémia pedig magabiztosan tartja a második helyét, nyolc ponttal megelőzve a MOL Fehérvárt.

7GólJoao Nunes
23Sárga lapJosip Knezevic
43Sárga lapLuciano Slagveer
51Sárga lapYoell van Nieff
65Sárga lapAissa Laidouni
70Sárga lapMiha Blazic
75Sárga lapCsaba Spandler
77GólAissa Laidouni
90Sárga lapIgor Kharatin
Összeállítások
4-2-3-1
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!