Vágólapra másolva!
Andrea Pirlo, a Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője a Fiorentina elleni vasárnapi bajnoki mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, nem aggódnak az UEFA fenyegetései miatt.

Az Európai Labdarúgó Szövetség a két nap alatt kifulladó Európai Szuperliga életrehívásában játszott vezető szerepe miatt haragudhat az olasz klubra, amelynek elnöke, a posztról azóta lemondott Andrea Agnelli a terv egyik legfőbb hangadója volt. Az UEFA korábban a Bajnokok Ligájából való kizárással is megfenyegette a renitenseket, akik közül a Real Madrid és a Juventus a két legcsökönyösebb. Pirlo szerint ugyanakkor nincs félnivalójuk.

Andrea Pirlo nyugodtan tekint a Juventus előtt álló hetekre Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

"Nem félünk a fenyegetésektől, nyugodtak vagyunk, és csak a saját munkánkra koncentrálunk. Nekünk ez a munkánk és megvannak a saját céljaink. Teljesen nyugodtak vagyunk az UEFA döntéseit illetően" – jelentette ki határozottan.

A Juventus jól is teszi, ha csak a saját feladatára koncentrál, különben lehet, hogy nem lesz szükség az UEFA szankciójára ahhoz, hogy lemaradjon a jövő évi BL-ről. A torinói csapat ugyanis hat fordulóval a Serie A zárása előtt csak a 4., még éppen BL-indulást érő helyen áll, de az előnye mindössze két pont az ötödik helyezett Napoli előtt.

A Fiorentina elleni találkozóról Pirlo azt mondta, a szerdán a Parma ellen már lehetőséget kapó, sérülésből visszatérő Paulo Dybala egyre jobb állapotban van, így ezúttal is számítha rá.

Mindent egy helyen az Eb-ről