A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Az olasz focista halála miatt egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott az orvos

Juventus v Udinese - Serie A NurPhoto Sports News General News Action Sport Soccer Match Juventus v Sampdoria Juventus Juventus Match Allianz Stadium davide astori tribute Horizontal GAME TEAM
Respects to the late Fiorentina Captain Davide Astori before Serie A match between Juventus v Udinese, in Turin, on march 11, 2018 (Photo by Loris Roselli/NurPhoto). (Photo by Loris Roselli / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Davide Astori szívrohamban bekövetkezett halála miatt az olasz bíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki Giorgio Galanti orvosra gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

Mint ismert, a Fiorentina egykori csapatkapitánya mindössze 31 éves volt, amikor 2018-ban szívrohamban életét vesztette egy hotelszobában az Udinese elleni mérkőzés előtt.

Giorgio Galanti, a firenzei Careggi Egyetemi Kórház sportorvosi osztályának akkori orvosi igazgatója hét hónappal korábban engedélyezte Astori számára, hogy futballozhasson.

Az ügyész a tárgyaláson azt állította, hogy alaposabb diagnosztikai vizsgálatokat kellett volna végeznie az orvosnak a szívterhelési teszt alapján, ugyanis azokból kiderült volna a szívritmuszavar.

Az ügyész 18 hónap börtönbüntetést kért a vádlottra, aki nem jelent meg a tárgyaláson, de a bíró egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki rá.

– mondta Astori édesanyja a tárgyalást követően.

Galanti ügyvédjét, Siegfried Fenyest meglepte, hogy védencét bűnösnek találták az ügyben és bejelentette, hogy fellebbeznek az ítélet ellen. Giorgio Galantit a felfüggesztett büntetés mellett egymillió eurós pénzbüntetés megfizetésére is kötelezték, ezt az összeget Astori családja számára kell biztosítania.

A boncolási jegyzőkönyv szerint Astori hirtelen szívmegállás következtében halt meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!