A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ne ingyenes óvszert, hanem maszkot osztogassanak! - keményen bírálták a tokiói olimpia szervezőit

health economy Horizontal
This picture taken on January 25, 2018 shows vending machines providing ultra-thin condoms from Sagami Rubber Industries in Atsugi, Kanagawa prefecture. - With a little over two years until Tokyo hosts the 2020 Olympic Games, organisers are ramping up preparations, and so are local condom makers hoping to showcase their world-record ultra-thin products. (Photo by Behrouz MEHRI / AFP) / TO GO WITH Oly-2020-JPN-Japan-health-condom, FEATURE by Harumi OZAWA
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Antidopping Testület (WADA) korábbi alelnöke, Rob Koehler keményen bírálta az idei tokiói olimpia szervezőit. A kanadai szakember szerint a japánoknak most nem azzal kellene törődniük, hogy ingyen óvszereket osztogatnak a sportolóknak, hanem minden erejükkel a játékok biztonságos megrendezésére kellene koncentrálniuk. Nevetségesnek tartja, hogy az olimpiára érkezőknek maguknak kell beszerezniük a védőmaszkokat.

mondta a kanadai sportdiplomata.

Mindez azután derült ki, hogy a szervezők április végén kiadták azt a szabálykönyvet, amely az olimpiára érkező sportolóknak szól. (A néhány nappal később, a média munkatársainak kiadott regulahalmazban pontosan ugyanezt írják: azaz az olimpiára érkező tudósítóknak is maguknak kellmajd beszerezniük a védőfelszerelést.)

Rob Koehler szerint azon is el kellene mindenkinek gondolkodnia, ahogyan a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a felelősség kérdését a sportolókra és a résztvevőkre hárítja. A szabálykönyvből ugyanis kiderül, hogy valamennyi résztvevő saját felelősségére indul a játékokon.

Rob Koehler, a WADA korábbi elnöke szerint nem óvszert, hanem a maszkokat kellene ingyen osztogatni az olimpián Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Maja Hitij

Pedig csak annyit kellett volna tenniük, hogy elmennek Amerikába és megkérdezik az NBA, az NHL és az MLB tisztviselőit, hogyan kell ezt csinálni.

A Német Sportolói Testület (Athleten Deutschland) egyik vezetője, Maximilian Klein szerint egészen elképesztő a NOB hozzáállása a tokiói olimpia megrendezéséhez.

Olyan, mint egy repülőgép fekete doboza. Az ott elhangzottakról senki sem tudhat meg semmit. A NOB kijelentette, ha kell, majd szigorítanak a protokollokon. De ez elhibázott döntés. Pont fordítva kellene mindent csinálni. A legszigorúbb intézkedéseket kellene bevezetni, s ha a helyzet megengedi, akkor ezeken lazítani."

Óveszerautomaták Japánban Forrás: AFP/Behrouz Mehri

Az ausztrál Brendan Schwab, a világ profi sportolóit tömörítő World Players Association ügyvezető igazgatója szerint szinte biztos, hogy az olimpiai faluban ott lesz a koronavírus. "A világban rengeteg vírus kering a levegőben, most a legnagyobb baj a koronavírussal van.

mondta Schwab.

A tokiói nyári olimpiai játékok július 23-án kezdődnek meg.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!