Ronaldo az olasz bajnokságban sem lett a legjobb

fbl Horizontal
(FILES) In this file photo taken on May 12, 2021 Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo reacts during the Italian Serie A football match Sassuolo vs Juventus on May 12, 2021 at the Mapei-Citta del Tricolore stadium in Reggio Emilia. - No one can imagine Juventus without the Champions League, and even less Cristiano Ronaldo and his extraordinary salary in the Europa League. The Bianconeri and their star have only 90 minutes left on May 23, 2021 against Bologna to try to escape failure. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Hétfőn kiosztották az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Serie A előző idénye legjobbjainak járó egyéni díjakat. A Juventus portugál világsztárja, Cristiano Ronaldo lett a legjobb támadó, azonban nem ő lett a legértékesebb futballista.

A szezon MVP-je, azaz legértékesebb játékosa a bajnok Internazionale belga csatára, Romelu Lukaku lett, aki 24 góllal és 10 gólpasszal segítette hozzá a kék-feketéket, hogy 2010 után újra megnyerjék a bajnokságot.

A 29 góljával az idény gólkirályi címét kiérdemlő Cristiano Ronaldo (Juventus) lett a legjobb támadó, Nicholas Gurney (Inter) a legjobb középpályás, Cristian Romero (Atalanta) a legjobb védő, míg Gianluigi Donnarummal (AC Milan) a legjobb kapus. A legjobb U23-as játékosnak járó díjat pedig a Fiorentina szerb csatára kapta meg.

Érdekesség, hogy a díjakat nem szavazás útján ítélték oda, hanem egy Stats Perform nevű analitikai szoftver által végzett számítások alapján dőlt el, hogy egy-egy poszton ki volt a legjobb.