A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Csütörtökön hivatalossá vált, hogy Lionel Messi 21 év után távozik az FC Barcelona labdarúgócsapatától. A katalán együttes játékosai, többek között Gerard Piqué is érzelmes üzenetben búcsúzott közösségi oldalán a hatszoros aranylabdás klasszistól.

A 34 éves argentin sztár 2000 óta játszott a barcelonai együttesben, 2004 óta volt a felnőtt keret tagja, de június végén lejárt a szerződése. A spanyol klubnak és a játékosnak is egyértelmű szándéka volt a közös folytatás, meg is egyeztek, hogy csütörtökön aláírják az új szerződést, ám ez "pénzügyi és strukturális akadályok", vagyis a spanyol labdarúgóliga szabályzata miatt végül nem történhetett meg.

Messi a Barcelona minden idők legeredményesebb játékosaként távozik, ugyanis 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a katalán csapat színeiben, mindkettő klubrekord. A Bajnokok Ligáját négyszer, a klubvilágbajnokságot és az európai Szuperkupát három-három alkalommal, a bajnokságot tízszer, a Király Kupát és a spanyol Szuperkupát egyaránt hétszer nyerte meg.

Piqué szerint Messi nélkül már semmi sem lesz ugyanolyan Forrás: NurPhoto via AFP/Mikel Trigueros/Urbanandsport/NurPhoto/Mikel Trigueros

Messi távozásának hír megdöbbentette a futballvilágot, csapattársai könnyfakasztó üzenetben köszöntek el az argentintól. Gerard Piqué azon játékosok közé tartozik, akik együtt nevelkedtek Messivel a Barca utánpótlás-akadémiáján. A spanyol védő Messi csapattársaként 30 trófeát nyert a klubbal.

Több mint 20 év után már nem fogod a Barca mezét viselni. A valóság néha nagyon durva. 2000-ben találkoztunk először, akkor még csak 13 évesek voltunk, és még a pályafutásunk előtt álltunk. Micsoda karrier! Ha akartunk volna se tudtunk volna jobbat kívánni. Őrület!" - kezdte a spanyol hétvéd.

"Az első szezonban, miután visszatértem az FC Barcelonához, sikerült a triplázás, te pedig minden idők legjobb játékosa lettél. Rómában kezdődött a legenda. Ami azután következett, az már történelem. Most elmész, de tudom, hogy egy nap visszajössz. Van még itt befejezetlen dolgod. Bárhová is mész ezután, érezd jól magad és nyerj tovább, de te már csak tudod, azt hogyan kell csinálni. Hiányozni fogsz. Szeretlek Leo." – írta Piqué a közösségi oldalán megosztott üzenetében.

A spanyol védő mellett a Barcelona fiatal tehetsége,

Ansu Fati is Messi előtt tisztelgett és megköszönte az argentin támadónak mindazt, amit a felnőtt csapatnál töltött rövid ideje alatt megtanult tőle.

"Minden srác, aki a La Masiából érkezik, arról álmodik, hogy egy nap majd veletek játszhat, éppen ezért szerencsésnek érzem magam, hogy nekem ez sikerült. Szeretném megköszönni azt a rengeteg szeretetet, törődést, illetve azokat a dolgokat, amiket tanultam tőled ez elmúlt két évben" - búcsúzott a spanyol támadó Messitől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!