A Debrecen hazai pályán kapott ki a Zalaegerszegtől

DZSUDZSÁK Balázs DVSC ZTE Debrecen Loki
Debrecen, 2021. augusztus 21. A zalaegerszegi Zoran Lesjak (b) és a debreceni Dzsudzsák Balázs az OTP Bank Liga 4.fordulójában játszott Debreceni VSC - ZTE FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. augusztus 21-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 4. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a Debrecen hiába egyenlített a második félidőben a Zalaegerszeg ellen, 2-1-re kikapott az első győzelmét szerző ellenfelével szemben.

Igazi futballidőben kezdődött a találkozó a Nagyerdei Stadionban. A hazaiak kezdőjében ott volt Dzsudzsák Balázs is, aki már a Honvéd és a Paks elleni korábbi összecsapásokon is gólt tudott szerezni. A Loki veretlenül, a ZTE nyeretlenül várhatta a kezdő sípszót.

Az első helyzet a vendégeké volt, Babati kapott jó kiugratást Gergényitől, de a kimozduló kapus mellett hosszan tolta meg a labdát. A félidő közepi ivószünetig ez volt az egyetlen lehetőség, de azt követően nem kellett sokat várni az első gólra.

A 29. percben Skribek Alen góljával a ZTE megszerezte a vezetést.

A zalaiak futballistája 17 méterről, félmagasan lőtt a kapu bal sarkába. Kosicky hiába ért hozzá a labdához, kiütni már nem tudta azt.

Skribek Alen góljával a ZTE szerzett vezetést Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Nem sokkal később Szerafimov kettőre növelhette volna a vendégek előnyét, de egy méterről kihagyta az üres kapus helyzetet. A szünet előtt a Lokinak is volt egy lehetősége, a Dzsudzsák által a túloldalra átrúgott szögletet Korhut rúgta be középre, de Tischler lábai között elment a labda. Az esetet követően a 108-szoros válogatott játékos reklamálásért sárga lapot kapott.

A szünetet követően a Debrecen mindent megtett az egyenlítésért, és sikerrel is járt.

A 65. percben Korhut Mihály góljával egyenlített a Loki.

Dzsudzsák beadásából Szécsi csúsztatta tovább a labdát a védőhöz, aki fejjel volt eredményes.

A 75. percben Pintér megpattanó lövése ugyan a lécen csattant, de így sem maradtunk újabb gól nélkül a hajrában. A videóbíró egy lehetséges piros lapot vizsgált, de végül nem állítottak ki senkit.

A Loki a második félidőben kiegyenlített, de pontot nem tudott szerezni Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A 86. percben Eros Grezda megszerezte a ZTE győztes gólját.

Halilovic tette ki a labdát Gergényinek, aki remekül adta be a labdát a középen érkező társának, aki nem hibázott.

A Lokinak megvolt a lehetősége az egyenlítésre a ráadásban, de Ugrai egy méterről mellé lőtt. A Zalaegerszeg 2-1-re nyert a Nagyerdőben, amivel megszerezte első sikerét a 2021-22-es szezonban és feljött a tabella 7. helyére. A Loki a 4. pozícióban várhatja a folytatást.

29GólAlen Skribek
31Sárga lapDaniel Milovanovikj
39Sárga lapZoran Lesjak
41Sárga lapBalázs Dzsudzsák
49Sárga lapMárk Koszta
52Sárga lapNikola Serafimov
65GólMihály Korhut
72Sárga lapDávid Kálnoki Kis
78Sárga lapAlen Skribek
86GólEros Grezda
91Sárga lapMeshack Ubochioma
95Sárga lapBence Sós
Összeállítások
4-3-1-2
4-2-1-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!