A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Nem volt könnyű helyzetben a kiesőhelyen álló Újpest csapata a Ferencváros elleni rangadó előtt az NB I hetedik fordulójának slágermérkőzésén. Az Európa-liga csoportkörében szereplő Fradi otthonában ráadásul már az első percekben emberhátrányba került Diaby kiállítása miatt. A Ferencváros Ryan Mmaee tizenegyesével és Tokmac találatával kétgólos előnyre tett szert, de az újpesti Tallo szépített az első félidő hosszabbításában. A második félidőben remekül helytállt a tíz emberrel küzdő Újpest, de Uzuni gólja végleg eldöntötte a meccset a Ferencváros javára.

A Ferencváros tizenhét tétmérkőzés óta veretlen a legnagyobb riválisával szemben. Peter Stöger csapata a legutóbbi négy bajnoki mérkőzését megnyerte,

az Újpest viszont hat bajnoki forduló óta nem tudott nyerni, és az utolsó előtti helyen állt a bajnokságban.

A vendégek az előző három bajnoki meccsükből kettőt elveszítettek.

Már az első félidő elején nehéz helyzetbe került a vendég Újpest csapata: Laidouni indította az újpesti védők közül kilépő Uzunit, de az albán válogatott támadó túl hosszan vette át a labdát, és az újpestiek kapusa, Banai ütközött a ferencvárosiak játékosával. Némi videobírózás után a bíró tizenegyest ítélt a hazai csapat javára. Ryan Mmaee a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, és ezzel az 5. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros.

A Ferencváros tizenegyesből talált be Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 13. percben megfogyatkozott a mélyebben védekező Újpest, mivel a vendégek játékosa, Diaby piros lapot kapott Uzuni lerántásért. A megítélt szabadrúgást Uzuni végezte el, és az újpestiek kapusa, Banai óriási bravúrral ütötte ki a jobb felső sarok felé tartó labdát.

Az első húsz perc után a korai kapott góltól megzavarodott Újpest némileg magához tért, és a vendég játékosoknak már sikerült eljutniuk a Ferencváros tizenhatosáig, és ott pontrúgásokat kiharcolniuk. A Ferencváros többet birtokolja a labdát,

de Peter Stöger csapata eddig nem tudta ráerőltetni az akaratát az emberhátrányban játszó Újpestre.

Az utolsó tíz percben leginkább mezőnyjáték folyt a pályán.

Nagy harc folyt a pályán az első félidőben Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Ferencváros a középpályán sokszor szerzett labdát, majd a hazai játékosok gyorsan fel tudtak érni az Újpest kapujáig. A 40. percben Zachariassen ugratta ki a jobb oldalon megiramodó Wingót, akinek élesen középre lőtt labdájáról ketten is lemaradtak a tizenhatoson belül.

Az első félidő vége előtt két perccel a Ferencváros megszerezte a második gólját: a 43. percben Blazic a saját térfeléről indította Uzunit, akinek beadásába még beleért Kastrati, de pont így lett jó Tokmacnak.

A norvég csatár pedig tíz méterről a vendégek kapujába emelt,

az újpestiek védője, Kutrumbisz már nem tudott tisztázni a gólvonal előtt.

Tokmac a második gólt szerezte a meccsen Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hiába a kétgólos előny, a Fradi edzője, Peter Stöger folyamatosan idegeskedett az oldalvonal mellett, mivel nagyon elégedetlen volt a mutatott játékkal. Az osztrák szakember félelmei beigazolódni látszottak, mivel az első félidő hosszabbításában szépített az Újpest: a baloldalon felfutó Antonov labdáját a tizenhatosról még kirúgták a ferencvárosi védők, de ezt követően Mitrovics a kimozduló védők (Blazic, Civic) helyére belépő Tallo elé emelte a labdát.

Az újpestiek csatára pedig egy pattanás után hét méterről a ferencvárosi kapu jobb oldalába lőtt.

Emberhátrányban szerzett gólt az Újpest, de ezután több találat már nem esett az első félidőben.

A második félidő elejére is lendületben maradt az Újpest. Bjelos, majd Tallo került helyzetbe a ferencvárosiak kapuja előtt, de mindkét játékos elhibázta a gólszerzési lehetőséget. A Fradi megpróbálta letámadni az Újpestet, a vendégek viszont a sokszor félpályáig visszalépő Tallót keresték a hosszú passzaikkal.

Tallo sokat küzdött a ferencvárosi védőkkel Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az 59. percben az egykori kedvenc Muhamed Besic is beállt csereként a Fradi csapatába. Pár perccel később Besic a csapattárs Uzuni beadását próbálta meg kapásból ellőni a tizenhatos vonaláról, de rosszul találta el, így a labda majdnem az oldalvonalon túlra szállt.

A 67. percben Ryan Mmaee beadása után Zachariassen lőhetett kapura az újpestiek ötösén belül, de a ferencvárosi középpályás kihagyta az óriási lehetőséget. A 81. percben Uzuni lőtt gólt Sammy Mmaee passza után, de a bíró les miatt érvénytelenítette a találatot.

A 85. percben óriási egyenlítési lehetőség előtt állt az Újpest, de Simon kihagyta a ziccert. Mack passza után picit hosszan vette át a labdát az Újpest támadója a tizenhatoson belül, és nyolc méterről a kapu mellé emelt. Pár perccel később eldöntötte a meccset a Ferencváros: Laidouni kapott remek labdát Vécseitől a baloldalon, majd a ferencvárosiak védője betört az újpestiek tizenhatosára, és az élesen középre lőtt labdájára Kutrumbisz szorításában Uzuni érkezett. Ismét két gól lett a Ferencváros előnye.


Eredmény, NB I, 7. forduló:

Ferencváros - Újpest 3-1 (2-1)
gól: R. Mmaee 5., Tokmac 42., Uzuni 88., ill. Tallo 45+2

4Sárga lapDávid Banai
13Piros lapAbdoulaye Diaby
26Sárga lapNemanja Antonov
35Sárga lapLirim Kastrati
42GólTokmac Chol Nguen
46Sárga lapNikola Mitrovic
46Sárga lapStjepan Loncar
47GólJunior Tallo
55Sárga lapTokmac Chol Nguen
87GólMyrto Uzuni
Összeállítások
4-3-3
3-5-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!