A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában az Atalanta hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Young Boyst. Az első félidőben mindkét csapat előtt adódott egy-egy ziccer, de gól nem esett. A folytatásban továbbra is az egész meccsen jóval aktívabb olaszok irányítottak, és a 68. percben az Európa-bajnok Pessina góljával megszerezték a vezetést, amely egyben a győzelmüket is jelentette. A H csoportban a Zenit 4-0-ra kiütötte a Malmö együttesét.

Az F csoportban az első fordulóban a Villarreal ellen 2-2-es döntetlent játszó Atalanta azt a Young Boyst fogadta hazai pályán, amely hatalmas meglepetésre két héttel ezelőtt 2-1-re legyőzte a Manchester Unitedet.

A mérkőzés esélyesének ettől függetlenül inkább az olasz együttes számított, amelynek kezdőjében helyet kapott a hétvégén az Inter ellen bombagólt szerző Malinovszkij, valamint csatárposzton Zapata is. A svájciaknál több alapember is sérüléssel bajlódott, de ott volt a pályán a United ellen a 95. percben győztes gólt szerző Siebatcheu.

A kezdetektől fogva a bergamóiak irányították a meccset, és a 17. percben egy pontrúgás után egy öngóllal meg is szerezték a vezetést, azonban a videobírós visszajátszás után Felix Brych játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A 22. percben Malinovszkij szöglete után Zapata fejelt előrevetődve, de kísérlete kevéssel elkerülte a kaput.

A 28. percben szinte a semmiből került ziccerbe a Young Boys, Elia kapott fantasztikus kiugratást, de erőteljes lövése a felsőléc felett szállt el.

Túl sok helyzetet nem láthatott a közönség a Gewiss Stadionban, leginkább mezőnyjáték és nagy küzdelem folyt a pályán. Az Atalanta birtokolta többet a labdát és próbálta feltörni a zártan védekező svájciakat, akik leginkább a kontratámadásokra építettek, de abból sem lehetett sokat látni az első félidőben.

A küzdelem dominált az első félidőben Forrás: AFP/Miguel Medina

A szünet előtt egy óriási lehetőség még adódott a hazaiak előtt, de az olasz válogatottal idén nyáron Európa-bajnok Pessina közvetlen közelről nagyon rosszul találta el a labdát.

A második félidőt ott folytatták a felek, ahol az elsőt abbahagyták: az Atalanta elszántan támadott, a Young Boys hősiesen védekezett.

Egyre nagyobb nyomást gyakorolt ellenfelére az olasz együttes, a 61. percben Zappacosta közeli lövését kellett védenie Von Balmoosnak, majd a kipattanót szögletre vágta ki a svájci védelem.

A 68. percben megtört a jég, megszerezte a vezetést az Atalanta, méghozzá teljesen megérdemelten.

Zapata a jobb szélről erőszakosan tört be a 16-oson belülre, lerázta a védőjét és Pessina elé tálalt, aki estében, közelről a léc alá lőtt.

Pessina ünnepli a gólját a Young Boys ellen Forrás: AFP/Miguel Medina

Mindkét edző cserékkel frissítette csapatát, az olaszoknál Muriel is Pasalic is beállt, előbbi kis híján gólt lőhetett volna, de ígéretes helyzetből a kapu jobb oldala mellé tüzelt a 79. percben.

A hajrában a Young Boys is elkezdett aktívabban futballozni és nyomott az egyenlítésért, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni. Az Atalanta Muriel révén lőhetett volna még egy gólt az utolsó percekben, de a kolumbiai támadó lövését szépen védte Von Balmoos.

Az olaszok a játék képe alapján teljesen megérdemelten tartották otthon a három pontot, megszerezve első győzelmüket az idei BL-idényben.

Megérdemelten győzött az Atalanta Forrás: AFP/Miguel Medina

Az Atalanta-Young Boys mérkőzéssel egyidőben játszották le a H csoportban a Zenit-Malmö találkozót, amelyen az orosz csapat szerzett vezetést a 9. percben Claudinho góljával. A második félidőt is gyors góllal indította a Zenit, a 49. percben Kuzjajev duplázta meg a hazaiak előnyét, ráadásul nem sokkal később a Malmö emberhátrányba került. A mérkőzés 80. percében még Sutormin is betalált, majd az utolsó percben Wendell is gólt lőtt, így az oroszok abszolút magabiztos játékkal szerezték meg első győzelmüket a szezonban (4-0), míg a svédek továbbra is pont nélkül állnak csoportjuk utolsó helyén.

Eredmények:
Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:
F csoport:
Atalanta (olasz)-Young Boys (svájci) 1-0 (0-0)
gól: Pessina (68.)

H csoport:
Zenit (orosz)-Malmö FF (svéd) 4-0 (1-0)
gól: Claudinho (10.), Kuzjajev (49.), Szutormin (80.), Wendel (95.)
piros lap: Ahmedhodzic (53., Malmö)

65Sárga lapVincent Sierro
68GólMatteo Pessina
89Sárga lapDavide Zappacosta
Összeállítások
3-4-2-1
4-3-2-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Borussia Dortmund 6 3 1 2 7-4 3 11
D
GY
GY
GY
D
2.
Paris Saint-Germain 6 2 2 2 9-8 1 8
V
GY
V
D
D
3.
AC Milan 6 2 2 2 5-8 -3 8
D
V
GY
V
GY
4.
Newcastle United 6 1 3 2 6-7 -1 5
GY
V
V
D
V
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!