Nem mindennapi a Real Madrid ellen győztes gólt szerző játékos története

Real Madrid v FC Sheriff: Group D - UEFA Champions League soccer Real Madrid FC Sheriff Sebastien Thill Full length One person UEFA Champions League group D match Estadio Santiago Bernabeu action September Horizontal SPORT FOOTBALL UEFA CHAMPIONS LEAGUE P
Sebastien Thill of Sheriff in action during the UEFA Champions League group D match between Real Madrid and FC Sheriff at Estadio Santiago Bernabeu on September 28, 2021 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid a Bajnokok Ligája egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta azzal, hogy kedd este kikapott hazai pályán 2-1-re a moldovai Sheriff Tiraspol csapatától.

A győztes gólt a luxemburgi Sebastien Thill szerezte, érdemes talán megnézni még egyszer ezt a találatot.

Thill a 89. percben, a Santiago Bernabéu stadionban szerzett győztes gólt, ennél kevés nagyobb tett van, mint ezt megtenni a 13-szoros Bajnokok Ligája-győztes otthonában.

Thill neve nem most bukkan fel először az európai fociban, de ekkorát még nem villantott. 2017-ben is lőtt fontos gólt, akkor még a luxemburgi FC Progrès Niederkorn játékosaként, a Rangers ellen szerzett szabadrúgásgólt a 75. percben. A hazai pályán 2-0-ra megnyert meccs később továbbjutást ért.

A kis kitérővel Moldovába igazolt focista az első luxemburgi gólt szerezte kedd este a Bajnokok Ligájában, ami azért is érdekes, mert egyrészt óriási gól volt, másrészt előkerültek fotók a lábán látható tetoválásokról, amiből az derül ki, hogy a játékos egy ideje álmodozik arról, hogy a BL-ben focizhasson.

Thill egyébként még mindig a Niederkorn játékosa, előbb kölcsönben szerepelt az orosz Tambov csapatánál, ezúttal pedig a Sheriff színeiben.

Sebastien két testvére, Olivier és Vincent is fociznak, mindketten az ukrán Vorskla Poltava játékosai. Vincent 38, Olivier 35, Sebastien eddig 16 alkalommal szerepelt a luxemburgi válogatottban.

Ha ez nem lenne elég, édesapjuk, Serge is focista volt, játékosa és edzője is volt a Niederkorn csapatának.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!