A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Az angol, a spanyol és az olasz bajnokságban is a két legeredményesebb csapat találkozik hétvégén

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL CHAMPIONS LEAGUE JOY SHOUTING FACE TO FACE
Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo (C) celebrates with Manchester United's Swedish defender Victor Lindelof at the final whistle in the UEFA Champions league group F football match between Manchester United and Villarreal at Old Trafford stadium in Manchester, north west England, on September 29, 2021. - Manchester United won the match 2-1. (Photo by Anthony Devlin / AFP)
Vágólapra másolva!
Az az érdekes helyzet állt elő, hogy a hétvégén három topbajnokságban is a sorozat két-két-legeredményesebb csapata találkozik majd. A Premier League-ben, a Serie A-ban és a spanyol bajnokságban is szuperrangadót rendeznek.

Időrendben haladva először vasárnap 16.15-kor a Real Madrid legnagyobb hazai riválisához, az FC Barcelonához látogat, így itt 26 bajnoki cím néz majd szembe 34-gyel.

A Barca a legutóbbi két tétmérkőzését megnyerte: az előző bajnoki fordulóban 3-1-re múlta felül a Valenciát, majd szerdai Bajnokok Ligája-meccsén 1-0-ra győzte le a Dinamo Kijevet. A Real Madrid előbb otthon nem bírt a Villarreallal (0-0), majd 2-1-re kikapott az Espanyol vendégeként bajnokságban. A két bajnoki fellépés között a moldovai Sheriff Tiraspol is meglepte Carlo Ancelotti csapatát a BL-ben - a madridiak otthon kaptak ki 2-1-re -, amely kedden, az ukrán Sahtar Donyeck vendégeként kiütéses, 5-0-s győzelmet aratott a BL-ben.

Ansu Fati és Jordi Alba a Valencia elleni meccsen Forrás: NurPhoto via AFP/DAX Images/NurPhoto/Dax Images

A két spanyol gigász legutóbbi három randevúját követően a fővárosiak ünnepelhettek, a katalánok a 2018-19-es szezon óta képtelenek győzni, igaz, akkor oda-vissza ők bizonyultak jobbnak.

Ezt követően Angliában a Manchester United fogadja majd a Liverpoolt, ahol 20-19 a bajnoki címek aránya.

Az észak-angliai riválisoknak, a Liverpoolnak és a Manchester Unitednek ez már a 208. egymás elleni találkozója - bajnokikat tekintve a 177. -, a hazaiak pedig azzal a tudattal készülhetnek a rangadóra, hogy a Premier League-ben 2018 márciusa óta nem tudták legyőzni Jürgen Klopp együttesét.

A Manchester United a hétközi feltámadás után a Liverpool ellen bizonyíthat Forrás: AFP/Anthony Devlin

Az azóta eltelt találkozókon három döntetlen és három Liverpool-győzelem a mérleg, és a fogadóirodák most is a tabella második helyén álló vendégeket tartják esélyesnek. A hétközi, Bajnokok Ligája-fordulóban mindkét együttes jól szerepelt a szurkolók számára legfontosabb találkozó előtt: a Liverpool kedden az Atlético Madrid vendégeként, az MU szerdán az Atalanta ellen odahaza - 0-2-ről fordítva - győzött 3-2-re.

Legutóbb májusban találkoztak a riválisok az Old Traffordon, akkor - még zárt kapuk mögött - a Liverpool 4-2-re nyert, a United legutóbb az FA-kupában, januárban győzte le a Liverpoolt 3-2-re hazai pályán.

A bajnoki címek harca:

Vasárnap este a Serie A-ban az eddig 19 bajnoki címmel rendelkező Internazionale fogadja a 36 elsőséggel bíró Juventust. A vendégek a gyenge szezonkezdet után négy győzelemmel javítottak, jelenleg a hetedik helyen állnak. Egyelőre az Internazionale sem szárnyal, a bajnokságban már hét pontot hagyott veszni. Az előző bajnoki kiírásban az aktuális házigazda nyert - a Juve 3-2-re, az Inter 2-0-ra -, azt megelőzően viszont a torinói gárda három idényben is veretlen maradt fekete-kék milánói riválisával szemben: négy győzelem mellett kétszer döntetlennel zárt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!