Elhalasztották a Real Madrid és az Atlético Madrid hétvégi meccsét

Karim Benzema Vinícius Junior Real Madrid
Vinicius Junior of Real Madrid with Karim Benzema of Real Madrid during the La Liga match between Real madrid and RCD Mallorca at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain. (Photo by DAX Images/NurPhoto) (Photo by DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Két mérkőzést elhalasztottak a spanyol labdarúgó-bajnokság hétvégi, kilencedik fordulójából.

Spanyolország legfőbb sporthatósága (CSD) szerdán hagyta jóvá a Real Madrid-Athletic Bilbao, valamint a Granada-Atlético Madrid meccsek elhalasztását, mert az érintett csapatokban olyan dél-amerikai futballisták szerepelnek, akik ezen a héten világbajnoki selejtezőkön lépnek pályára.

Vinicius Junior is szerepelt a brazil válogatottban Forrás: NurPhoto via AFP/DAX Images/NurPhoto/Dax Images

A két kontinens versenynaptára azért ütközik, mert a nemzetközi szövetség (FIFA) a koronavírus-járvány miatt másodszor is módosította a dél-amerikai selejtezősorozat programját.

A La Liga szeptemberben ugyanezért elhalasztotta a Barcelona és a Sevilla, valamint a Villarreal és az Alavés mérkőzését.

A spanyol szövetség ellenezte a halasztásokat - mondván, "veszélyes precedens a nemzetközi sport számára", ha felfüggesztik a hazai bajnokságokat, mert néhány játékost behívtak a válogatottba -, ezért kellett a CSD-nek döntenie az ügyben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!