A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Chelsea labdarúgócsapatának másodedzője, Lőw Zsolt teljes mértékben elégedett lehet, hiszen a londoni sztárcsapat az előző idényben megnyerte a Bajnokok Ligáját, a mostani szezonban pedig vezeti a Premier League-t. A magyar szakember a Digi Sportnak elmondta, hogy szeretne még több sikert elérni a Chelsea-nél, és azt is elárulta, kinek adná idén az Aranylabdát.

"Csúcsra járattuk a csapatot egy kicsit. Fontos, hogy tartsuk a Chelsea-t ezen a szinten, és fejlődni is tudjunk. A nyári átigazolási időszak nagyon jól sikerült, olyan játékosokat tudtunk megszerezni, akikre nagy szükségünk volt, és előre tudunk lépni velük.

A BL-győzelem után nagyon nehéz és nagy kihívás, hogy a játékosaink megőrizzék a motivációjukat, de mi egyfolytában ezen dolgozunk" -

nyilatkozta a Digi Sport Premier League Magazinjának Lőw Zsolt.

A magyar szakember a másodedzői feladatairól is beszélt. "Ezt nagyon sokan kérdezik tőlem, hogy mi pontosan a szerepem a csapatnál.

Mindent együtt csinálunk az edzéstervezéstől kezdve a keret kialakításán keresztül, az ellenfél feltérképezéséig, a mérkőzéseink elemzéséig. Összeülünk egy kis csoportban, és folyamatosan együtt élünk és dolgozunk, amikor az edzőközpontban vagyunk.

A mérkőzéseken is együtt beszéljük meg a látottakat, együtt meséljük el a félidőben a tapasztalatainkat, ezeken próbálunk esetleg változtatni. Mindig a menedzseré az utolsó szó, de a folyamatokat mindig közösen beszéljük meg, úgyhogy mindig mindenről elmondhatom a véleményemet. De mindig a vezetőedző - Thomas Tuchel - az, aki a végső döntést meghozza" - árulta el a BL-győztes szakember.

Lőw Zsoltra fontos szerep hárul a Chelsea-nél Forrás: AFP/Adrian Dennis

Lőw Zsolt nem győzte dicsérni a csapat középpályását, Jorginhót, aki a Bajnokok Ligája-diadal mellett idén nyáron az olasz válogatottal az Európa-bajnokságot is megnyerte. A Chelsea másodedzője a brazil származású futballistának adná az Aranylabdát.

"Nem csak a tudásával és a kvalitásában kiemelkedő, hanem az emberi tulajdonságaiban is egy szenzációs ember. Minden nap mosolyog, kedves, nyitott, ránk és az elképzeléseinkre is, nyitott az új dolgokra, és teszi ezt elképesztően nagy életkedvvel, nagyon jó hangulatban.

Én abszolút megérdemeltnek tartanám, ha ő nyerné az Aranylabdát, és örülne a szívem, hogy nem mindig csak két-három támadó játékos között dőlne el az év játékosa cím, hanem lehetőség lenne arra, hogy kemény munkával, nagyon nagy fegyelemmel elnyerhet valaki más is egy ekkora kitüntetést" -

osztotta meg véleményét Lőw Zsolt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!