A FIFA-nak nem számítanak a halottak - nem engedik a grúz-görög vb-selejtező elhalasztását

Georgia Building Collapse debris worker partial site Horizontal
6668692 08.10.2021 Rescue team members work at the scene of the collapse of a residential building in the resort town of Batumi, Georgia. On October 8 a part of the 7-story residential building collapsed, leaving several people trapped under the debris. The local authorities said that an explosion due to a gas leak could have caused the collapse. Vladimir Umikashvili / Sputnik (Photo by Vladimir Umikashvili / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
A Grúz Labdarúgó Szövetség szerette volna elhalasztani a szombati Grúzia-Görögország labdarúgó vb-selejtezőt, miután az egész országot megrázta az a tragédia, amely Batumiban történt. A Fekete-tenger partján fekvő városban pénteken omlott össze egy ház, a katasztrófának több halálos áldozata van. A vb-selejtezőnek pedig éppen Batumi adna otthont.

A grúz sportvezetők a tragédia után levelet írtak a FIFA-nak és az UEFA-nak is, de a két szervezet közölte, hogy a tragédia ellenére sem lehet elhalasztani a vb-selejtezőt. A meccs szombaton magyar idő szerint 18.00-kor kezdődik Batumiban.

A városban óriási a döbbenet, mert pénteken összeomlott egy több emeletes épület, maga alá temetve az embereket. A mérkőzésre etzek után egyetlen szurkoló sem látogat majd ki, a meccset üres stadionban játsszák le.

A grúz sportvezetők mélységes szomorúságuknak és csalódottságuknak adtak hangot, amiért a FIFA nem engedélyezte a meccs elhalasztását.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!