Vágólapra másolva!
A német Bundesliga 11. fordulójában a bajnokságban még veretlen Freiburg a Bayern München otthonában látogatott. Az első félidőben a magyar válogatott szélsőt, Salla Rolandot sérülés miatt nélkülőző Freiburg az aggresszív letámadásával meglepte a bajnokcsapatot, és több nagy helyzetet alakított ki a Bayern München kapuja előtt. Az első félidő utolsó tizenöt percében Leon Goretzka révén mégis a hazai csapat szerezte meg a vezetést. A második félidőben többet támadott a Bayern München, és Robert Lewandowski góljával már kettő volt a hazaiak előnye. A Freiburg szépíteni tudott Haberer góljával, de több találatot már nem tudott szerezni. Sallai Roland csapata ezzel elvesztette a veretlenségét, a Bayern München továbbra is vezeti a bajnokságot.

A Freiburg eddig veretlen a Bundesliga idei szezonjában. Sallai Roland csapata az utóbbi öt meccsén csupán egyszer játszott döntetlent négy győzelem mellett. A Bayern München egyedül a Frankfurttól kapott ki a legutóbbi öt találkozóján a bajnokságban, és Julian Nagelsmann csapata magabiztosan várta a Freiburg elleni összecsapást, ahol a magyar válogatott szélső Sallai térdsérülés miatt nem lépett pályára.

A mérkőzés 5. percében Alphonso Davies éles szögből leadott lövését kellett védenie a Freiburg kapusának, Mark Flekkennek. Egy perccel később egy beadás után Davies fejjel veszélyeztett, de a hazaiak kapusa résen volt, és védte a Bayern balhátvédjének kísérletét.

A 13. percben Kimmich rossz helyre fejelte a labdát, ami Lucas Holer elé került, és a Freiburg csatára tizenhat méterről a jobb kapufa mellé lőtte azt.

Óriási helyzet maradt ki, vezethettek volna a vendégek.

Majdnem megszerezte a vezetést a Freiburg Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

A Freiburg aggresszíven támadta a Bayern München labdás játékosait, és labdavesztés esetén azonnal visszatámadtak.

A Bayern hosszú percekig nem tudott kiszabadulni a vendégek nyomása alól,

akik a saját tizenhatosukra szorították vissza a hazaiakat a meccs első negyedórájában.

A 29. percben megszerezte a vezetést a Bayern München: a vendégek tizenhatosa előtt Thomas Müller első passza még sikertelen volt, és visszapattant egy Freiburg védőről a támadó elé.

A második átadás azonban már remek ütemben találta meg Leon Goretzkát, aki egy szép lövéssel megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

Goretzka szépen lőtte ki a jobb alsó sarkot Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

Két perc múlva Robert Lewandowski lőhetett a Freiburg tizenhatosán belül, de Mark Flekken magabiztosan fogta meg a lengyel csatár középre tartó lövését. Az első félidő utolsó tizenöt percében már a Bayern játszott veszélyesebben,

és főleg a hazai kontratámadások rejtettek sok veszélyt magukban a Freiburg labdavesztéseit követően az ellenfél térfelén.

Az első félidő egygólos Bayern vezetéssel ért véget.

Sané nem lőtt gólt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

A második félidőre egy jóval motiváltabb és lendületesebb Bayern München jött ki, és Coman és Davies vezérletével főleg a széleken sikerült megbontaniuk a Freiburg védelmét. Az 56. percben Coman adott be laposan szélről,

Sané zseniális helyzetfelismerés után átlépte a felé közeledő labdát, ami így Goretzka elé került. A Bayern középpályása tizenkét méterről azonban csak a jobb kapufát találta el.

A 68. percben ismét Goretzka veszélyezetett: a Bayern játékosa egy kipattanó labdát lőtt el a tizenhatos vonaláról, a lövés csak pár centivel ment a Freiburg kapuja felé.

A 75. percben, ki más, mint Robert Lewandowski eldöntötte a meccset a Bayern München javára: Davies cselezgetett a baloldalon, majd laposan középre lőtte a labdát, amibe az ötösön álló Sané csak beleérni tudott, de így lett jó Lewandwoskinak. A lengyel csatár becsúszva megszerezte a csapata második gólját.

Lewandowski idén már 13 gólnál jár a német bajnokságban.

A Freiburg Haberer góljával még szépíteni tudott, de további találatot már nem tudott szerezni, így elvesztette a veretlenségét Sallai Roland csapata.

Bundesliga, 11. forduló:

30GólLeon Goretzka
75GólRobert Lewandowski
93GólJanik Haberer
Összeállítások
4-2-3-1
3-4-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Bayer Leverkusen 34 28 0 6 89-24 65 90
D
D
GY
GY
GY
2.
VfB Stuttgart 34 23 7 4 78-39 39 73
V
D
GY
GY
GY
3.
Bayern München 34 23 8 3 94-45 49 72
GY
GY
V
GY
V
4.
RB Leipzig 34 19 7 8 77-39 38 65
GY
GY
D
D
D
5.
Borussia Dortmund 34 18 7 9 68-43 25 63
D
V
GY
V
GY
6.
Eintracht Frankfurt 34 11 9 14 51-50 1 47
GY
V
V
D
D
7.
Hoffenheim 34 13 14 7 66-66 0 46
GY
V
D
GY
GY
8.
Freiburg 34 11 14 9 45-58 -13 42
D
V
D
D
V
9.
Werder Bremen 34 11 14 9 48-54 -6 42
GY
GY
D
D
GY
10.
FC Heidenheim 34 10 12 12 50-55 -5 42
V
GY
D
D
GY
Teljes lista



Mindent egy helyen az Eb-ről