A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Csapatot váltott az Inter és az Atlético Madrid korábbi sztárfocistája

Diego Godin
(FILES) In this file photo taken on October 7, 2021, Uruguay's Diego Godin gestures during the South American qualification football match for the FIFA World Cup Qatar 2022 against Colombia, at the Gran Parque Central stadium in Montevideo. - Brazilian team Atletico Mineiro announced on January 12, 2022, that Uruguay's captain, defender Diego Godín, will join the squad for this upcoming season. (Photo by Pablo PORCIUNCULA / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Elhagyta az olasz labdarúgó-bajnokságban kieső helyen álló Cagliarit a 153-szoros uruguayi válogatott Diego Godín, aki egyéves szerződést írt alá a brazil bajnok Atlético Mineiróval.

Az átigazolásról a dél-amerikai klub számolt be szerdán, de a megállapodás pénzügyi részleteit nem közölte.

A februárban 36. születésnapját ünneplő Godín 2020-ban az Internazionalétól szerződött a Cagliarihoz, ahol azonban az utóbbi időben kegyvesztetté vált Walter Mazzarri vezetőedzőnél. A Cagliari már azt is bejelentette, hogy Godín pótlására 2024 júniusáig szerződtette Edoardo Goldanigát a Sassuolótól.

Godín korábban Spanyolországban az Atlético Madriddal ért el nagy sikereket, a bajnokság mellett a Király Kupát, valamint a szuperkupát, illetve kétszer az Európa-ligát is megnyerte az együttessel. A Bajnokok Ligájában kétszer volt második az Atléticóval.

Az Atlético Mineirónak jelenleg nincs vezetőedzője, Cuca ugyanis lemondott azután, hogy a csapat az irányításával 1971 után ismét bajnok lett, valamint a Brazil Kupát is elhódította.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!