A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona a hivatalos honlapján tette közzé azt a 24 játékos nevét tartalmazó listát, akik tavasszal pályára léphetnek az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában.

A katalán klub csak a harmadik helyen végzett a BL-csoportjában, így 21 év után először esett ki a csoportkörből, de az EL-szereplést még megcsípte. A szabályok szerint a Bajnokok Ligájába nevezett kereten csak három helyen lehet változtatni, márpedig a Barcelona négy játékost, Ferrán Torrest, Dani Alvest, Adama Traorét és Pierre-Emerick Aubameyangot igazolta a téli időszakban, így tudható volt, hogy négyük közül valaki nem fog bekerülni az EL-keretbe.

Xavi Hernández vezetőedző úgy döntött, hogy a 38 éves Dani Alves lesz a kimaradó, ami azt jelenti, hogy a világ legtöbb trófeáját (44) megnyerő focista az idei szezonban már biztosan nem gazdagíthatja gyűjteményét.

Dani Alves tavasszal már csak a La Ligában léphet pályára Forrás: AFP/Lluis Gene

Alves mellett a La Ligában egyre több szerepet kapó Abde Ezzalzuli és Ferran Jutgla is kimaradt a Barcelona El-keretéből.

Az FC Barcelona az egyik legkeményebb sorsolást kapta az Európa-ligában. Xavi csapata az egyenes kieséses szakaszban az olasz Napoli együttesével találkozik. A párharc első meccsét február 17-én rendezik Barcelonában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!