A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid barcelonai vendégjátéka lesz a rangadója a spanyol labdarúgó-bajnokság péntektől hétfőig tartó 23. fordulójának.

Az éllovas Real Madrid tekintélyes előnnyel vezeti a La Ligát, az utána következő Sevilla és Real Betis utolérése azonban reális cél lehet a negyedik helyezett Atléticónak és a mögötte álló katalán csapatnak. Mindkettő egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a sevillai együtteseknél - illetve a fővárosi királyi gárdánál -, így még a pótlással is kalkulálhat, a vasárnapi rangadó azonban mindkettő számára nagyon fontos lehet. Egyrészt a mihamarabbi felzárkózást illetően, másrészt a másiktól elvehető pontok miatt.

Nagy csata várható a Camp Nouban, ugyanis az Atlético Madridot fogadja a Barcelona Forrás: AFP/Javier Soriano

A legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésükön a Barcelona nem tudott nyerni, három vereség mellett két döntetlent ért el. Az eddigi utolsó sikerét idegenben aratta, 2019 decemberében 1-0-ra nyert vendégként.

Igaz, az még egy másik Barcelona volt, az egyetlen gólt például Lionel Messi szerezte, aki tavaly nyár óta a Paris Saint-Germaint erősíti. Hazai pályán a Barca 2019 áprilisában tudta legutóbb legyőzni az Atléticót. Ám érdekesség, hogy Diego Simeone még soha nem nyert a Camp Nouban, 14 mérkőzésen hét döntetlen és hét vereség a mérlege vendégként.

Várhatóan mindkét oldalon bőven lesz hiányzó, ugyanis a katalán együttesben hét, az Atlético részéről pedig négy sérült vagy beteg játékos van, utóbbi csapatban Marcos Llorente és a Barcelona korábbi sztárja, Antoine Griezmann biztosan kihagyja a rangadót.

Xavi, a Barcelona vezetőedzője nem számíthat vasárnap az izomsérüléssel bajlódó Memphis Depay játékára, illetve Eric García, Sergi Roberto, Ansu Fati és Lenglet is maródi az alapesetben kezdőbe pályázó futballisták közül, de Alejandro Balde és Samuel Umtiti is kényszerpihenőn van.

Kulcsfontosságú mérkőzés vár a Barcelonára Forrás: NurPhoto via AFP/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

A Real Madrid - amely az előző fordulóban csak ráadásban szerzett góllal mentett pontot az Elchével szemben - vasárnap este a Granadát fogadja. Az élcsapatok közül a Real Betisre vár papíron a legnehezebb feladat, mert vasárnap a hetedik helyezett Villarreallal kell megmérkőznie, igaz, saját közönsége előtt.

La Liga, 23. forduló:
vasárnap:
Valencia-Real Sociedad 14.00
FC Barcelona-Atlético Madrid 16.15
Real Betis-Villarreal 18.30
Real Madrid-Granada 21.00

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!