Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a listavezető Paris Saint-Germain 3-1-re legyőzte a St. Etienne csapatát a Parc des Princes stadionban.

A párizsi csapat a forduló előtt ugyan 13 ponttal vezette a bajnokságot, azonban az előző fordulóban 3-1-re kikapott a Nantes otthonában, így Mauricio Pochettino csapatának illett volna javítania. Az argentin edző komolyan is vette a meccset, ugyanis mindhárom sztárcsatárát, Neymart, Kylian Mbappét és Lionel Messit is a kezdőbe jelölte. Ennek ellenére a St. Etienne futballozott veszélyesebben és a 15. percben meg is szerezte a vezetést, miután Denis Bouanga elvette a labdát az utolsó emberként biztosító Danilótól majd hét méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

A már hétszeres aranylabdás Lionel Messi remek labdákat adott Kylian Mbappénak Forrás: AFP/Franck Fife

Ezt követően a párizsi csapat felébredt és végigdominálta az első félidőt, a 42. percben pedig a francia világbajnok Kylian Mbappé góljával kiegyenlített. A 23 éves támadó Lionel Messi kiugratása után értékesített egy ziccert.

A második félidő elején azonnal megfordította a meccset a PSG.

A 47. percben Messi varázsolt három védő között, majd egy tökéletes ütemű körömpasszt adott Mbappénak, aki hét méterről a jobb alsó sarokba helyezett.

  • Mbappénak ez volt a 156. gólja a Paris Saint-Germain csapatában, ezzel a klub örökranglistáján beérte a második helyén álló Zlatan Ibrahimovicot.
  • A hétszeres aranylabdás Messinek ez volt a tizedik gólpassza a bajnokságban, ezzel neki van a legtöbb gólpassza a Ligue 1 idei szezonjában.

Az 52. percben csodagólt szerzett a párizsi csapat.

Mbappé kapta a labdát a bal oldalon, jobb külső gyönyörűen tekert a hosszúra, az érkező Danilo pedig közelről gólt fejelt.

A folytatásban a PSG már kis túlzással azt csinált, amit akart. Neymar több szép cselt is bemutatott és egy kapufát is lőtt, Lionel Messinek is volt egy kihagyott ziccere. A St. Etienne a második félidőben semmiféle veszélyt nem jelentett a párizsi csapat kapujára, így a PSG magabiztos győzelmet aratott és 16 pontra növelte az előnyét a tabellán.

Ligue 1, 26. forduló:
Paris Saint-Germain-St. Etienne 3-1 (1-1)
gólszerzők: Mbappé (42., 47.), Danilo (52.), ill. Bouanga (16.)

Mindent egy helyen az Eb-ről