Vágólapra másolva!
Francia sajtóhírek szerint a Paris Saint-Germain BL-nyolcaddöntős búcsúja komoly változtatásokat vonhat maga után. A párizsi klub elnökének, Nasszer al-Khelaifinek nagy tervei voltak Neymarral, akit a világ legdrágább játákosaként szerződtett, ám a csapat újabb kudarca után már inkább megszabadulna a brazil sztárfocitától.

A PSG 222 millió eurót fizetett 2017 nyarán az FC Barcelonának a brazil sztárért, amivel a Neymar lett a valaha volt legdrágább játékos. A francia klub elnöke, Nasszer al-Kelaifi kimondottan a Bajnokok Ligája győzelem miatt szerződtette Neymart, aki ugyan a 2019–2020-as szezonban döntőig vezette a csapatot, ám máig nem sikerült elhódítania a PSG-nek a legrangosabb európai klubtrófeát.

Neymar sem tudott csodát tenni a PSG-nél Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A Paris Saint-Germain szerdán a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében esett ki a Real Madrid ellen, úgy hogy összesítésben 2-0-ra is vezetett már, végül karim Benzema triplájának köszönhetően a spanyolok jutottak a legjobb nyolc közé.

Arról már korábban is lehetett hallani, hogy a PSG vezetőedzője, Mauricio Pochettino a szezon végén távozik, ám az újabb BL-kudarc miatt ez szinte borítékolható. Romain Molina francia újságíró szerint azonban a tulajdonosok nem csak az edzői stábot, de a játékoskeret egy részét is lecserélnék, kezdve Neymarral, akitől a hírek szerint megszabadulna Nasszer al-Kelaifi.

Azonban valószínűtlennek tűnik, hogy a párizsiaknak megtérülne Neymar átigazolása, mivel rajtuk kívül szinte egyetlen klub sem tudná megfizetni az árát, nem beszélve a heti 554 ezer fontos csillagászati fizetéséről és a számos sérüléséről.

A 30 éves játékos ugyan a gólokat tekintve eredményesebb a PSG-ben, mint a Barcelonában volt, ugyanis eddig 135 meccsen 91 találatot jegyzett, ám a hőn áhított BL-győzelem velem sem sikerült még.

Mindent egy helyen az Eb-ről