Folytatta a csodát az európai foci legészakibb csapata

football sport action duel season 2021/2022 round of 16 eighth final 1/8 Uefa Europe 2nd leg return goal cheering celebrating fbl Horizontal
AZ Alkmaar's Dani de Wit (R) heads the ball during the Conference League match between AZ Alkmaar and Bodo and Glimt at the AFAS stadium in Alkmaar, Netherlands, on March 17, 2022. (Photo by Ed van de Pol / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
Nem nagyon vannak szavak arra, amit a norvég Bodø/Glimt futballcsapata tesz a Konferencia Ligában. Az európai futball legészakibb együttese (Bodø városa az északi sarkkör felett helyezkedik el) a holland AZ Alkmaar otthánában játszott 2-2-es döntetlent és ezzel az eredménnyel a harmadik számú európai kupasorozatban a legjobb nyolc közé jutott.

Természetes, hogy a norvégok szinte eksztázisban ünnepeltek a továbbjutás után, amelyet hosszabbítást követően értek el. A nyolcaddöntő első meccsén, hazai pályán 2-1-re nyertek, majd a hollandiai visszavágón a 90. perc végén szintén 2-1 volt az állás a hazaiaknak. Hosszabbítás követlkezett, amelyben a norvégok lőttek egy gólt és ezzel a 2-2-vel jutottak tovább.

A pénteki sorsolást tehát várhatja a norvég csodacsapat, amely a negyeddöntőben akár az AS Roma együttesével is összefuthat. Ez azért lenne szenzáció, mert a két csapat a csoportmeccsek során már játszott egymással. A norvégiai mérkőzésen a Roma 6-1-es vereséget szenvedett, ez volt az olaszok edzőjének, Jose Mourinhónak a legsúlyosabb veresége az európai kupaporondon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!