Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
A legendás focista, Lionel Messi ugyan maximum néhányat használ el a válogatott edzőtáboraiban és meccsein a 10-es számú argentin mezből, ám promóciós célokkal minden mérkőzésre több százat kell legyártani. A PSG világklasszis játékosa körül ugyanis minden alkalommal akkora a felhajtás, hogy a szövetség a nemzeti csapat szüneteire 650 Messi-dresszt kénytelen rendelni, amiket mind egy szálig el is ajándékoz.

Erről Emiliano Martineznek, az argentin válogatott és az Aston Villa kapusának az egyik szertáros mesélt egy edzőtáborban - írja a Blikk. Persze, szó sincs róla, hogy a 34 éves, hétszeres aranylabdás ennyivel többet igényelne: normál esetben egy válogatott játékos egy meccsre három mezt kap, félidőnként egyet, plusz egyet tartalékba.

Lionel Messi reklámértéke azonban olyan jelentős, hogy minden meccsen szétkapkodják a több száz dresszt.

Emiliano Martinez nem mindennapi titkot árult el Lionel Messiről Forrás: AFP/Evaristo Sa

"Azt mondta, minden meccsre 200-300 Messi-mezt kérnek tőlük, kétmérkőzéses válogatott találkozó esetén pedig

– mesélte az Amazonnak adott interjújában Martinez.

A Messivel Copa Americát nyerő kapus

nevetve mesélte a hihetetlennek tűnő sztorit, de hozzáfűzte: ez a fajta rajongás számára nem fontos.

Egy alkalommal, amikor a hazájába látogatott, néhány kissrácot látott focizni az utcán, és mindegyikük ruháján Martinez-felirat volt volt.

"Ezt nagyszerű érzés volt látni. Nem akarom, hogy felnőtt emberek viseljék a mezemet, focizzanak csak benne gyerekek. Ezt imádom!" – mondta büszkén Messi válogatottbeli csapattársa.

Mindent egy helyen az Eb-ről