A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az MTK játékosa elmondta, az olaszok kiejtése után elhiszik, bármire képesek

Ukrajna - Észak-Macedónia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, C csoport, Nemzeti Aréna, Bukarest, 2021.06.17.
BUCHAREST, ROMANIA - JUNE 17: Stefan Spirovski of North Macedonia heads the ball during the warm up prior to the UEFA Euro 2020 Championship Group C match between Ukraine and North Macedonia at National Arena on June 17, 2021 in Bucharest, Romania. (Photo by Alex Caparros - UEFA/UEFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Észak-Macedónia hatalmas meglepetésre a világbajnoki pótselejtezők elődöntőjében kiejtette az Európa-bajnok olasz csapatot, így készülhet a portugálok elleni döntőre, ahol a győztes kijut a katari világbajnokságra.

Sztefan Szpirovszki, a Ferencváros korábbi, az MTK jelenlegi középpályása is pályán volt, amikor a győztes gól Donnarumma kapujában landolt. A 31 éves, 49-szeres válogatott játékos a Nemzeti Sportnak elevenítette fel a csütörtök estét.

Sztefan Szpirovski (a levegőben) a nyári Európa-bajnokságon Forrás: UEFA via Getty Images/Alex Caparros

„Hazai pályáján, Palermóban ütöttük el a világbajnokságra jutás lehetőségétől az olasz csapatot, utólag mondhatom, nem sokan bíztunk ilyen estében a keretből. Amikor láttam, hogy a labda az olasz kapuban köt ki, egy-két másodpercig nem tudtuk, mi történik. Aztán szaladtunk, ugráltunk egymás nyakába, olyan későn jött a gól, hogy tudtuk, az olaszoknak innen már nincs visszaút. Igazából csak az öltözőben fogtam fel, mit értünk el. Táncoltunk, ugráltunk, énekeltünk, az este minden pillanatát élveztük, ilyen sikert ritkán ér el az ember pályafutása során. Különösen akkor, ha olyan kis ország válogatottját képviseli, mint mi. Észak-Macedónia most megmutatta, számolni kell vele.

– mondta Szpirovszki, aki hozzátette, „az olaszok elleni győzelmet kiélveztük, de nehogy azt higgye bárki is, hogy Portugáliában feltartott kézzel lépünk pályára. Most elhittük magunkról, hogy bármire képesek vagyunk."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!