Vágólapra másolva!
Mohammed Kadiri, a Budapest Honvéd játékosa egy ghánai uralkodó fia, de a luxusélet helyett Kispesten futballozik. A 26 éves középpályás remekül érzi magát Magyarországon, a Honvéd TV-nek adott interjúban pedig elmondta, hogy senkitől sem várja el, hogy hercegként kezeljék.

Kadiri februárban a Dinamo Kijevtől érkezett kölcsönben a Budapest Honvédhoz. A ghánai játékos az ukrán szerelmével és a kisfiukkal költözött Magyarországra, és hangsúlyozta: eszében sincs előkelőségként viselkedni, ő itt csak egy átlagember.

Itt, Magyarországon sem éreztetem senkivel, hogy herceg vagyok."

Mohammed Kadiri és a szerelme, Mariam Forrás: kadrimomo/Instagram

"Afrikában tudják, ki vagyok, de itt egy vagyok a sok közül, és be kell állnom a sorba. A játékostársaim normálisan viszonyulnak hozzám, ugyanúgy, mint egy átlagemberhez, és én is pontosan így viselkedem" – mondta idézi a Bors Kadirit, akit gyerekkorától úgy is neveltek, hogy ne apja pénzén dőzsöljön, álljon meg a saját lábán.

Kadiri egyébként vízvezeték-szerelőnek is tanult, mielőtt 19 évesen el nem határozta, hogy légiósnak áll Európában.

Ha Afrikából indulva labdarúgó szeretnél lenni, egy dolog biztos: az utcán kell elkezdened. Gyerekként én is rengeteget fociztam az utcán" - folytatta a ghánai középpályás, aki 19 évesen határozta el, hogy légiósnak áll Európában.

"Nagyon nehéz döntés volt 19 évesen hátrahagyni a hazámat, a családomat, mindent, ami addig fontos volt.

A fejlődésem érdekében muszáj volt meghoznom ezt a döntést."

Mohammed Kadiri imdája az autókat Forrás: kadrimomo/Instagram

Azóta megjárta az osztrák Austria Wient és a Dinamo Kijevet, utóbbi kölcsönjátékosaként pedig az orosz Arszenal Tulát és az ukrán Csornomorec Odesszát. Ukrajnában ismerkedett meg szerelmével, Mariammal is, akivel most Budapesten nevelik hét hónapos kisfiukat.

– áradozott Kadiri, aki a kisfia mellett a jó autókat is imádja. A Honvéd edzéseit egy sárga Chevrolet Camaróval látogatja.

Mindent egy helyen az Eb-ről