Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának nyitómérkőzésén a Debrecen 3-1-re legyőzte az utolsó előtti Gyirmót csapatát a Nagyerdei Stadionban, ezzel a debreceniek óriási lépést tettek a bennmaradás felé, míg a kisalföldiek kilátástalan helyzetben kerültek.

A forduló nyitómérkőzése rendkívül fontos volt mindkét csapat számára. A Gyirmót az utolsó előtti helyen állt 26 ponttal, míg a Debrecen közvetlenül előtte, 32 ponttal. Egy esetleg hazai győzelemmel Dzsudzsák Balázsék kilencpontos előnyre tennének szert a kisalföldiekkel szemben, ez pedig nagy valószínűséggel a Loki bennmaradását, míg a Gyirmót kiesését jelentené. Viszont ha Csertői Aurél együttese nyerni tudna a Nagyerdei Stadionban, élessé válna a két csapat közötti küzdelem. A DVSC a legutóbbi öt mérkőzéséből csupán egyszer győzött, pályaválasztóként 2022-ben eddig kizárólag az MTK-t verte meg. A Gyirmót a legutóbbi két idegenbeli bajnokiját 1-0-ra elveszítette Kisvárdán és Mezőkövesden, legutóbb pedig február közepén tudott meccset nyerni az NB I-ben.

Dzsudzsák Balázs sokat vállalkozott az első félidőben Forrás: dvsc.hu

A mérkőzés előtt Csertői Aurél, a Gyirmót edzője hangsúlyozta, hogy csapatának nem szabad belemennie egy ki-ki meccsbe, mert ha azt elveszítik, akkor kilátástalan helyzetbe kerülne a bennmaradásért vívott harcban. Ennek ellenére a Debrecen már a harmadik percben megszerezte a vezetést. A 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs jobb oldali szabadrúgását Hajdú Ádám rossz helyre fejelte ki, a lecsorgóra a válogatott keretbe legutóbb meghívott Baráth Péter érkezett, aki hét méterről a bal alsó sarokba lőtt.

  • A 20 éves védő a 28. meccsén az első gólját lőtte az NB I-ben.

A bekapott gól után a Gyirmót átvette a játék irányítását és a kilencedik percben egy gyönyörű góllal egyenlített.

Nagy Patrik balról betett labdájára Florent Hasani érkezett középen, és 13 méterről bődületes erővel lőtt a jobb felső sarokba.

A folytatásban kiegyenlített volt a játék, majd a 20. percben a Gyirmótnak volt egy újabb óriási lehetősége. Egy megcsúsztatott fejese után a hosszú oldalon álló Szegi Vince elé pattant a labda, de közeli lövését azonban Hrabina Alex egy elképesztő reflexmozdulattal a felső kapufára tolta.

Négy perccel később aztán újra megszerezte a vezetést a Debrecen.

Dzsudzsák eresztett meg egy bombát 27 méterről, Rusák Edvárd vetődve kiütötte a labdát, azt viszont begyűjtötték a debreceniek, így került a labda Bényei Ágostonhoz, aki balról betett a labdát, az érkező Baráth pedig közelről nem hibázott, így megszerezte a második gólját a mérkőzésen.

Baráth Péternek remek mérkőzése volt Forrás: dvsc.hu

A folytatásban a Debrecen birtokolta többet a labdát, a Gyirmót viszont több gyors kontrát is vezetett, és folyamatosan veszélyt tudott teremteni a Loki kapuja előtt. A 39. percben aztán kapust cserélt a Debrcen. A 20. percben hatalmasat védő Hrabina Alex az eset után ütközött a gyirmóti Frane Ikiccsel, így a kapust ápolni kellett. Azonban folyamatosan térdfájdalmakra panaszkodott, így a félidő hajrában be kellett küldeni a helyére Tomas Kosickyt.

A második félidőt óriási lendülettel kezdte a Debrecen, Joan Carrillo csapat gyorsan szerette volna lezárni a mérkőzést.

Tíz percig záporoztak a debreceni beadások és a lövések, majd az 56. percben már ziccerig is eljutott a Loki. Dzsudzsák gyönyörű átadásából Dorian Babunski lépett ki ziccerben, meg akarta tolni a labdát a kapus mellett, de Rusák remek ütemben jött ki, és elütötte a labdát az északmacedón támadó elől. Két perccel később Baráth Péternek lehetett volna meg a mesterhármasa, de a 20 éves játékos ziccerét is védte a gyirmóti kapus.

Néhány másodperc múlva aztán már Rusák is verve volt, de ezúttal megmentette a kapufa.

Dzsudzsák cselezett befelé, 19 méterről megcélozta a jobb felső sarkot, a bombája azonban a felső lécen csattant.

A 66. percben újabb gólt lőhetett volna Debrecen. Babunski szerzett labdát Csörgő Viktortól a tizenhatoson belül, ziccerbe került, de 11 méteres lövésével a felső kapufát találta el.

A Gyirmót elleni győzelemmel a DVSC óriási lépést tett a bennmaradás felé Forrás: dvsc.hu

Az utolsó bő húsz percben a Debrecen már az előny megtartását helyzete előtérbe, míg a Gyirmót ment előre az egyenlítésért, de Csertői Aurél csapatában nem volt elég átütőerő, amit bizonyít, hogy a 40. percben beálló debreceni cserekapusnak, Tomas Kosickynak nem kellett védenie a mérkőzésen.

A 86. percben aztán eldőlt a találkozó.

Kusnyír Erik 18 méteres bombáját Rusák vetődve védte, de a labda pont az ötösön ólálkodó Dorian Babunski elé pattant, aki közelről a hálóba sodorta azt.

Ezzel a győzelemmel a Debrecen öt meccsel a vége előtt kilenc pontos előnyre tett szert a 11. helyen álló Gyirmóttal szemben, ezzel hatalmas lépést tett a bennmaradás felé. A Gyirmótnak a matematikai esélye még megvan, de Csertői Aurél csapatától innentől kezdve csoda lenne a bennmaradás.

3GólPéter Baráth
9GólFlorent Hasani
24GólPéter Baráth
41Sárga lapJózsef Varga
50Sárga lapAdam Vass
73Sárga lapÁdám Bódi
81Sárga lapVince Szegi
86GólDorian Babunski
Összeállítások
4-2-3-1
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!