Vágólapra másolva!
Ugyan még hátra van hat forduló az NB I-es labdarúgó-bajnokságból, ám már most kijelenthető, a téli átigazolási szezon legnagyobb húzását az Újpest könyvelhette el azzal, hogy a Mol Fehérvártól kölcsönvette Budu Zivzivadzét.

A lila-fehérek legutóbbi hét élvonalbeli találkozójukból hatot megnyertek, idegenben zsinórban harmadszor győztek. A 28 éves grúz válogatott csatár a tavasszal hét meccsen hét gólt lőtt. Joggal választották meg március legjobb futballistájának az első osztályban. A lilák vasárnap a Paks otthonában győztek 3-1-re, a második gólt Zivzivadze szerezte.

"Nem is kérdés, hogy

– mondta Zivzivadze a Blikknek. – Hálával tartozom a klubnak, megadta az esélyt, hogy futballozhassak, én cserébe maximális teljesítményt akarok nyújtani. Azt hiszem, a hét meccsen a hét gól ezt tükrözi."

Budu Zivzivadze remekel az új csapatában Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A fehérváriak a nyárig adták kölcsön Zivzivadzét, aki maradni akar a Megyeri úton, s a klub is megvásárolná.

"A sors úgy hozta, hogy az első újpesti meccsem éppen a Fehérvár ellen volt, nem tagadom, extra motiváció dolgozott bennem.

Az összes eddigi lila-fehérben lőtt gólom közül az volt a legfontosabb, amit azon a meccsen szereztem. Szempillantás alatt visszatért az önbizalmam. Megtaláltam a helyem Újpesten, remélem, maradhatok az ősszel is."