A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNNagy Bernadett
11:30BirkózásReetika Reetika-Bernadett Nagy
HUNMuszukajev Iszmail
12:20BirkózásIszmail Muszukajev-Ernazar Akmataliev
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén a Barcelona izgalmas meccsen 1-1-es döntetlent játszott a végig bátran futballozó Eintracht Frankfurt otthonában.

A katalánok nagyszerű formában várták a Németországban kezdődő párharcot, ezt megelőző 13 tétmérkőzésükön ugyanis nem szenvedtek vereséget. Ugyanakkor Xavi csapata az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában eddig csak idegenben tudott nyerni, előbb a Napoli, majd a Galatasaray ellen is döntetlent játszott hazai pályán.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, már az első percekben mindkét kapu előtt adódott lehetőség: előbb Ferrán Torres veszélyeztetett távolról, majd Sow hagyott ki hatalmas ziccert. A folytatásban aztán a várakozásoknak megfelelően a gránátvörös-kékek birtokolták többet a labdát, de a németeknek voltak veszélyesebb helyzetei az első félidőben.

Az első félidőben több lehetősége volt a Frankfurtnak Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Arne Dedert

Xavinak már a 23. percben kényszerűség miatt kellett belenyúlnia a meccsbe, a megsérült Gerrard Piquét Lenglet váltotta.

Az első félidő hajrájában szinte felrobbant a stadion, Busquets elkaszálta Borrét a tizenhatoson belül, a játékvezető elsőre a tizenegyespontra mutatott, de a visszajátszás után felülbírálta a döntését.

A Frankfurt a fordulás után is folytatta agresszív, harcias játékát ennek a 48. percben meg is lett az eredménye. Egy szöglet után Eric García igyekezett felszabadítani, de éppen Ansgar Knauff elé került a labda, aki mintegy 18 méterről hatalmas gólt vágott a bal felső sarokba. Alig egy perccel később újabb gólt szerezhetett volna a házigazda, de Lindström lövése centikkel mellé ment.

A Frankfurt meglepte a Barcelonát, ám mégsem sikerült nyernie Forrás: AFP/Daniel Roland

Ezt követően rákapcsolt a Barcelona, és a 66. percben egy gyönyörű támadás végén kiegyenlített.

Ferrán Torres és De Jong játszott össze öt védő között, a holland visszagurított középre, a spanyol támadó pedig kilőtte a jobb alsót.

A hajrára emberelőnybe került a Barcelona, miután Tuta egy teljesen felesleges szabálytalanság miatt begyűjtötte a második sárga lapját, így kiállította a játékvezető. Azonban a Frankfurt tíz emberrel is bátran játszott, az eredmény pedig a hátralévő időben már nem változott, így a spanyolok hazai pályán harcolhatják ki a továbbjutást. A katalánok immáron 14 mérkőzés óta veretlenek.

Európa-liga, negyeddöntő, első mérkőzések:
RB Leipzig (német)-Atalanta (olasz) 1-1 (0-1)
Eintracht Frankfurt (német)-FC Barcelona (spanyol) 1-1 (0-0)
West Ham United (angol)-Olympique Lyon (francia) 1-1 (0-0)
Braga (portugál)-Glasgow Rangers (skót) 1-0 (1-0)

47Sárga lapFilip Kostic
48GólAnsgar Knauff
61Sárga lapTuta
66GólFerran Torres
82Sárga lapKristijan Jakic
Összeállítások
3-4-2-1
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!