A három magyarral küzdő Lipcse legyőzte az Atalantát, és elődöntőbe jutott az Európa-ligában

ORBÁN, Willi
Bergamo, 2022. április 14. Willi Orbán, az RB Leipzig (k) és Duvan Zapata, az Atalanta BC játékosa (j) a labdarúgó Európa-liga negyedöntőjének visszavágó mérkőzésén Bergamóban 2022. április 14-én. MTI/EPA/ANSA/Paolo Magni
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóján az RB Leipzig Christopher Nkunku góljaival 2-0-ra legyőzte idegenben az Atalantát, így 3-1-es összesítéssel bejutott a legjobb négy közé.

A Lipcsében lejátszott mérkőzésen egy héttel ezelőtt 1-1-es eredmény született, így a német csapatnak Olaszországban kellett kiharcolnia az elődöntőbe jutást. Domenico Tedesco ezúttal is a kezdőbe állította Gulácsi Pétert és Willi Orbánt, míg a Leipzig harmadik magyar válogatott futballistája, Szoboszlai Dominik a kispadon kapott helyet.

Aktívabban kezdte a meccset az Atalanta, de a Leipzig szerzett vezetést egy gyönyörű támadás után a 18. percben.

Egy remek kiugratással Konrad Laimer indult meg a jobb szélen, a középen érkező Christopher Nkunkuhoz passzolt, aki védőjét megelőzve nagy erővel lőtt a kapuba.

A folytatásban igyekezett nyomást helyezni ellenfelére az olasz együttes, míg a németek szilárdan védekeztek és a kontrákban bíztak. A szünetig az eredmény nem változott, 2-1-es összesítéssel a Lipcse állt továbbjutásra.

A második félidő elején majdnem 11-est kapott az Atalanta, mert Ruslan Malinovszkij szabadrúgása Dani Olmo kezét találta el, de Antonio Mateu Lahoz a videobírós visszajátszás alapján vétlen kezezésnek ítélte az esetet. Az 55. percben Juan Musso hibáját kis híján kihasználta Laimer, de éles szögből nem tudott a kapuba találni.

A 63. percben Szoboszlait is pályára küldte Tedesco, így a Lipcse mindhárom magyarja fenn volt a pályán.

Pár perccel később Nkunku szép csellel került lövőhelyzetbe, de éles szögből leadott löketét védte Musso.

Willi Orbán nagyszerűen futballozott az Atalanta ellen Forrás: AFP/Miguel Medina

A hajrában nyomott az Atalanta, de újra a Lipcse talált be, miután Nkunku gólra váltotta a saját maga által kiharcolt büntetőt a 87. percben.

A folytatásban újabb gól már nem esett, a Leipzig végül 2-0-ra nyert, így 3-1-es összesítéssel jutott be az Európa-liga elődöntőjébe.

18GólChristopher Nkunku
49Sárga lapBenjamin Henrichs
58Sárga lapDuvan Zapata
59Sárga lapRemo Freuler
60Sárga lapMerih Demiral
62Sárga lapWilli Orbán
75Sárga lapTeun Koopmeiners
92Sárga lapHans Hateboer
95Sárga lapDavide Zappacosta
95Sárga lapMohamed Simakan
96Sárga lapKevin Kampl
Összeállítások
3-4-2-1
3-4-1-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék