Vágólapra másolva!
Az olasz Corriere dello Sport értesülése szerint az AS Roma tárgyal a francia Paris Saint-Germainnel a holland válogatott Georginio Wijnaldum kölcsönvételéről.

A Liverpool korábbi BL-győztes középpályása tavaly nyáron írt alá a PSG-hez, miután az utolsó pillanatban utasította el az FC Barcelona ajánlatát. A 84-szeres holland válogatott játékos az előző szezonban 38 meccsen lépett pályára a PSG-ben, de találkozók nagy részén csak csere volt. A holland játékos nagy reményekkel érkezett, de mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy nem fér bele a nyáron kinevezett Christophe Galtier elképzeléseibe.

Wijnaldum az állandó játéklehetőség reményében szeretne csapatot váltani, a José Mourinho vezette AS Roma pedig szívesen látná. Az olasz Corriere dello Sport értesülése szerint az olasz és a francia klub hétfőn tárgyalnak a holland középpályás kölcsönszerződéséről. Wijnaldum évi 9 millió eurót keres a PSG-nél, ezt azonban az AS Romától egész biztosan nem fogja megkapni, így előfordulhat a továbbra is a francia csapat fogja utalni Wijnaldum bérének egy részét.

Wijnaldumnak nem volt sikeres a párizsi kalandja Forrás: AFP/Philippe Lopez

Szintén nehezítheti a tárgyalást, hogy PSG kötelező vételi opcióval szeretné kölcsönadni a hollandot, míg a Roma a kölcsön mellé csak egy opciós vételi jogot szeretne.

Az olasz portál szerint a PSG és a Roma között kiváló a kapcsolat, az olaszok pedig bíznak abban, hogy sikerül megoldást találniuk Wijnaldum kölcsönvételére. Ha az olasz csapat mégsem tudná megszerezni a 31 éves középpályást, akkor a Bologna játékosa, a szintén holland Jerdy Schouten lehet José Mourinho B-terve a középpálya megerősítésére.

Mindent egy helyen az Eb-ről