Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa Konferencia-liga selejtező második fordulójának visszavágó mérkőzésén a MOL Fehérvár FC 2-1-re kikapott az azeri Gabala otthonában, de az első meccsen aratott 4-1-es sikerének köszönhetően a székesfehérvári csapat 5-3-as összesítéssel továbbjutott a következő körbe.

A Fehérvár a múlt heti odavágón 4-1-es győzelmet aratott a sóstói MOL Arénában, ezzel Michael Boris csapata hatalmas lépést tett a továbbjutás kiharcolása felé.

A Fehérvár edzője a párharc előtt 50% esélyt adott mindkét csapatnak. Az első meccs tükrében nyilván a Vidi az esélyes, azonban a német szakember hangsúlyozta, nem szabad hátradőlni, ezért egész héten nagyon komolyan készült a csapat a visszavágóra. Boris arra is felhívta a figyelmet, hogy az első mérkőzés első félidejében mennyire megnehezítette a Vidi dolgát a Gabala SC, amely bizonyította, hogy jó csapat.

Az első félidőben a Fehérvár birtokolta többet a labdát, a Gabalának viszont nagyobb helyzetei voltak. Az azeri csapat a 14. percben megszerezhette volna a vezetést, amikor Felipe Santos kilépett ziccerben, de Kovács Dániel lábbal védeni tudta a brazil támadó lövését. A 31. percben a Fehérvárnak is volt egy óriási helyzete. Dárdai Palkó szöglete után Claudiu Bumba csúsztatta meg a labdát, a hosszún érkező Nikola Szerafimov pedig közelről a felső lécre lőtt.

A 34. percben aztán gólt lőtt a Gabala.

Rovlan Muradov kapott egy labdát a tizenhatos előtt, tolt egyet rajta, majd 17 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

A bekapott gól után a Fehérvár megrázta magát és már a 39. percben egyenlíthetett volna.

Bumba kapott egy átadást, és néhány biciklicsellel megbolondította Isznik Alimit, aki felrúgta a román támadót, így tizenegyest jöhetett. A labda mögé a magyar válogatott Nego Loïc állt oda, de kapu fölé lőtt.

A folytatásban is ment előre a Vidi és a 44. percben visszaállította a háromgólos különbséget a párharcban.

Az első meccsen is eredményes Budu Zivzivadze kapott egy átadást, megindult a kapu felé, majd 17 méterről a bal alsó sarokba helyezett.

Budu Zivzivadze az odavágó után ismét betalált Forrás: molfehervarfc.hu

A második félidőt az azeri csapat kezdte jobban, amely az 51. percben újra megszerezhette volna a vezetést.

Egy visszatett labdát a brazil Ruan Renato lőtte el 17 méterről, de a bal alsóba tartó labdát Kovács Dániel óriási bravúrral a kapufára tolta.

A folytatásban a Vidi átvette az irányítást, a 65. percben aztán a nyáron kinevezett csapatkapitány, a magyar válogatott Fiola Attila fejelt kapufát.

A 69. percben újabb azeri kapufa következett. Muradov végzett el egy szabadrúgást 23 méterről, bal felső sarokba tartó lövése azonban a felső lécen csattant.

A 72. percben aztán újra megszerezte a vezetést a Gabala.

Santos kapott egy átadást, a félpályáról megindult a Vidi kapuja felé, Stopriát és Szerafimov lefutva betört a tizenhatoson belülre, végül Kovács mellett a kapuba pöckölte a labdát.

Az utolsó húsz percben az azeri csapat még megpróbálta ledolgozni az összesítésben összeszedett kétgólos hátrányát, de újabb komoly helyzetet már nem tudott kidolgozni, így a Fehérvár továbbjutása egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, második mérkőzés:
Gabala SC (azeri) - MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)
Továbbjutott: a MOL Fehérvár FC 5-3-as összesítéssel

A Fehérvár csapatához kapcsolódik, hogy a 0-0-s első mérkőzés után a Petrocub Hincesti hátrányból fordítva nyert az albán Laci vendégeként, így

a moldovai együttesre lesz a Vidi ellenfele a következő körben.

A Kl-selejtező harmadik fordulójában a párharc első felvonását jövő csütörtökön, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik.

Mindent egy helyen az Eb-ről