A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában a Ferencváros egy rendkívül küzdelmes mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott a kazah Tobol Kosztanaj otthonában, így a budapesti visszavágón, a Groupama Arénában kell kiharcolnia a továbbjutást a magyar bajnoknak.

Az UEFA június 14-én tartotta meg a BL-selejtező első fordulójának a sorsolását, amelyet a magyar bajnoki címvédő az 1. csoport egyik kiemeltjeként várt. Ekkor derült ki, hogy a kazah Tobol Kosztanaj együttesét kell búcsúztatnia Sztanyiszlav Csercseszov csapatának ahhoz, hogy a második körben majd találkozhasson a Slovan Bratislava (szlovák)-Dinamo Batumi (grúz) párharc győztesével.

A nyáron nagy volt a mozgás a Fradi keretében, akadtak szép számmal érkezők és távozók is. Az új igazolások közül a Sheriff Tiraspoltól szerződtetett Adama Traoré be is került a kezdőbe a kazah bajnok elleni párharc idegenbeli meccsén. Csercseszov a

Dibusz - Botka, S. Mmaee, Kovacevic, Civic - Laidouni, Vécsei - Zachariassen - Tokmac, Traoré, Boli

kezdőcsapatnak szavazott bizalmat a magyar idő szerint délután 16 órakor kezdődő mérkőzésen.

Jobban kezdte a meccset a Fradi, hamar magához ragadta a kezdeményezést és irányította a játékot. A 15. percben egy veszélyes kontratámadás után kis híján az ellenfél szerzett vezetést, de Vécsei hatalmasat mentett Tosic lövése után.

A 20. percben a Ferencváros villant, Zachariassen juttatthatta volna előnyhöz a zöld-fehéreket, de közvetlen közelről leadott lövése elakadt a kapusban.

Jobban játszott a magyar bajnok, sokkal többet birtokolta a labdát, ám az ellenfél kontratámadásaiban is megvolt a veszély. A 38. percben kis híján verekedés tört ki a pályán a felek között.

A visszajátszásból kiderült, hogy a kazah csapat védője, Kairov provokálta Bolit, aki éppen csak megérintette ellenfelét, mire az színészkedve elterült a földön.

A játékvezető végül mindkét felet sárga lappal büntette.

A harcos első félidő hajrájában sem esett gól, 0-0 volt az állás 45 percnyi játékot követően.

Az első félidő küzdelmet hozott, de gólt nem Forrás: facebook.com/FcTobol

Traoré 21 méterről leadott lövésével indult a második félidő, de a Fradi mali csatára jócskán a kapu fölé bombázott.

Az 53. percben Botka csapott le egy kipattanóra, majd jó 26 méterről nem sokkal lőtt a jobb kapufa mellé, egyre közelebb volt a vezetés megszerzéséhez a magyar bajnok.

Az 56. percben Dibusznak akadt védenivalója, Tagybergen távoli bombáját ütötte szögletre a léc alól, majd ismét a csapatkapitány próbálkozott, ám újabb életerős lövése jócskán elkerülte a kaput.

Aktívabban futballozott a Ferencváros, a hajrához érve is uralta a meccset, a Tobol leginkább védekezett és a kontratámadásaiban bízott. Az egyik ilyen akció után Szergejev vállalkozott lövésre, kísérlete azonban elkerülte Dibusz kapujának bal alsó sarkát.

Az utolsó percekben is hajtott a vezető gól megszerzéséért a Fradi, de a támadások rendre pontatlanul végződtek. Nagyobb helyzetet már nem sikerült kialakítani a kazah kapu előtt, és az ellenfél is időnként veszélyes kontratámadásokat vezetett.

Gól már nem esett a meccsen, így a Fradinak egy hét múlva a budapesti visszavágón, a Groupama Arénában kell kiharcolnia a továbbjutást.

1Sípszó (kezd + vég)
32Sárga lapDusan Jovancic
32Sárga lapDusan Jovancic
33Sárga lapBálint Vécsei
33Sárga lapBálint Vécsei
38Sárga lap
38Sárga lapFranck Boli
38Sárga lapBagdat Kairov
46Sípszó (kezd + vég)
47Sípszó (kezd + vég)
51CsereBálint Vécsei
62CsereFranck Boli
64CsereRuben Brigido
69CsereSamat Zharynbetov
71Sárga lapAissa Laidouni
71Sárga lapAissa Laidouni
77CsereAybar Zhaksylykov
77CsereEndre Botka
93Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-3-3
4-2-1-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!