A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A rendőrség emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy olasz focista ellen, akit azzal vádolnak, hogy kalapáccsal agyonverte volt barátnőjét, amiért feljelentette őt zaklatásért.

Giovanni Padovanit azzal gyanúsítják, hogy állítólag kedden Szicíliából Bolognába repült, hogy megölje a nála harminc évvel idősebb exét, Alessandra Matteuzzirát. A helyi rendőrség beszámolója szerint a 26 éves férfi lesből támadt rá egy kalapáccsal az áldozatára, aki épp telefonált. Mindezt megerősítette az áldozat nővére is, aki elárulta, hogy a telefonban hallotta testvére sikoltozását.

– mondta.

Olasz sajtóhírek szerint Alessandra és fiatalabb szeretője egy éve volt együtt, ám mivel Padovani Szicíliában játszott, a nő pedig Bolognában élt, így keveset találkoztak és a kapcsolatuk megromlott. Az áldozat nővére szerint rengeteget veszekedtek, a szakításuk után pedig a hátvéd folyamatosan zaklatta a nőt, amiért utóbbi feljelentést tett a rendőrségen.

Padovani a hónap elején igazolt az olasz negyedosztályban szereplő Sancataldese csapatához, ám múlt szombaton személyes problémákra hivatkozva elhagyta csapata edzését és kihagyta a Catania elleni Olasz Kupa mérkőzést. A Corriere della Sera információi szerint hétfőn játékra jelentkezett, de a klubnál azt mondták neki, hogy maradjon távol a csapattól. Ezt követően másnap Bolognába repült, ahol a gyilkosság történt. A lap beszámolója szerint az 56 éves nő még eszméleténél volt, amikor a mentősök kiérkeztek a helyszínre, de végül a kórházban belehalt a súlyos fejsérüléseibe. Padovanit letartóztatták gyilkosság gyanúja miatt, és jelenleg őrizetben tartják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!