A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Két Real Madrid-játékos is jelölt az UEFA Év játékosa-díjra

Horizontal
Real Madrid's French forward Karim Benzema (R) is congratulated by Real Madrid's Italian coach Carlo Ancelotti (L) and Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric after the UEFA Champions League semi-final second leg football match between Real Madrid CF and Manchester City at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 4, 2022. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Három játékos esélyes már csak arra, hogy az UEFA Év játékosa-díjat elnyerje a 2021-22-es szezonban.

Az UEFA listáján a Real Madrid két játékosa, Karim Benzema és Thibaut Courtois, valamint a Manchester City középpályása, Kevin De Bruyne maradt.

Karim Benzema (jobbra) sokak szerint az Aranylabdára is esélyes lehet Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A végső győztes kiléte augusztus 25-én derül majd ki, amikor a Bajnokok Ligája csoportkörét sorsolják majd Isztambulban.

A díjra Karim Benzema a legesélyesebb, akit már megválasztottak a BL-szezon legjobbjának is. Benzema az előző szezonban ötödik BL-trófeáját nyerte a Real Madriddal és összesen 15 gólt szerzett az előző kiírásban.

A férfi edzők kategóriájában is megvan a hármas lista, nagy meglepetés nincsen, ugyanis a Real Madrid edzője, Carlo Ancelotti, a Manchester City trénere, Pep Guardiola és Jürgen Klopp, a Liverpool edzője a jelöltek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!