Vágólapra másolva!
Első vereségét szenvedte el a nemzetközi porondon a Kisvárda, amely a Konferencia Liga harmadik selejtezőkörének első meccsén 3-0-ra kapott ki a Molde otthonában.

Norvégiában, a Molde otthonában lépett pályára a Konferencia Liga selejtezőjének harmadik körében a Kisvárda. A nemzetközi porondon újonc csapat az előző körben kettős győzelemmel búcsúztatta a Kairat Almatit, majd az OTP Bank Liga nyitófordulójában - több kulcsjátékosát is pihentetve - 2-2-es döntetlent játszott a Debrecennel.

A Kisvárda együttese az 1800 kilométerre található Molde otthonában, a közvetlenül a tengerparton elhelyezkedő Aker Stadionban, műfüves borításon lépett pályára.

A meccset a Molde kezdte aktívabban, a második percben egy éles hazai lövés kerülte el a magyar kaput. A folytatásban is a norvégok próbálkoztak, de sok elképzelés nem volt a játékukban, miközben a Kisvráda szemmel láthatóan kontrázni próbált.

Az 5. percben volt egy komolyabb magyar lehetőség is, Ötvös Bence megpattanó lövését kellett kiütnie a hazai kapusnak.

A Kisvárda Forrás: facebook.com/kisvardafc/Moricz Csaba

A félidő végén mindkét oldalon akadt még lehetőség, távolról próbálkoztak a csapatok, de komoly helyzetek nem alakultak ki.

A második félidő elején is távoli lövésekkel próbálkozott mindkét csapat, majd szinte a emmiből megszerezte a vezettést a Molde.

A 62. percben Martin Linnes lövése kapu mellé ment volna, de Etzaz Hussain a legjobb helyen érkezett és a kapuba vágta a labdát.

A norvégok első gólja ITT.

A 80. percben kinyílt a Kisvárda, amit kihasznált a Molde. David Datro Fofana a félpályáról indulva fejezett be egy szép szólót, Artem Odintsov kapust is kicselezve lőtt a kapuba.

A 82. percben újabb gólt szereztek a norvégok, egy szép lekészítés után a csapatkapitány, Martin Linnes lőtt a kapuba.

A Molde végül 3-0-ra nyerte az elő meccset, a visszavágót egy hét múlva rendezik majd Kisvárdán.

Molde (norvég)-Kisvárda Master Good 3-0 (0-0)
Molde, vezette: Stojchevski (északmacedón)
gól: Hussain (63.), Fofana (80.), Linnes (82.)
sárga lap: Breivik (60.), Hussain (92.), illetve Kravcsenko (59.), Ötvös (64.), Ilievski (92.)

Molde: Karlström - Hansen, Haugan, Risa - Linnes, Grödem (Hussain 58.), Monnsverk, Breivik (Ödegard 88.) , Haugen (Knudtzon 74.) - Zekhnini (Eriksen 58.), Fofana

Kisvárda: Odincov - Hej, Kravcsenko (Vranjanin 86.), Kovacic, Leoni - Ötvös, Karabelov (Lucas 72.) - Navrátil (Asani 72.), Makowski (Melnyik 62.), Camaj (Ilievski 86.) - Mesanovic

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!