A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A címvédő Milan egy elképesztően fordulatos meccsen tudott nyerni az Inter ellen

fbl Horizontal
Inter Milan's Slovakian defender Milan Skriniar (L) fights for the ball with AC Milan's Portuguese forward Rafael Leao during the Italian Serie A football match between AC Milan and Inter Milan at the San Siro stadium in Milan on September 3, 2022. (Photo by Isabella BONOTTO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Serie A 4. fordulójának rangadóján az olasz bajnoki címvédő AC Milan a milánói Giuseppe Meazza Stadionban fogadta az Inter csapatát. Az első félidőben a kék-feketék Brozovic góljával szerezték meg a vezetést, majd Rafael Leao egy szép góllal kiegyenlítette az állást. A második félidőben Giroud és Leao találatával újabb gólokat szerzett a Milan, de Dzeko révén szépített az Inter. A Milan azonban megőrizte egygólos előnyét, és megnyerte a rangadót.

Stefano Pioli csapata még veretlen az olasz bajnokságban, bár négy mérkőzésből csak kettőt tudtak megnyerni. Az Inter csak egy vereséget szenvedett eddig: Simone Inzaghi csapata a Laziótól kapott ki idegenben.

Mindkét csapat nagy erőbedobással kezdte a mérkőzést, és már az első tíz percben két sárgalapot kellett kiosztania a bírónak. Theo Hernandez és Denzel Dumfries kapott lapot a 10. percben, és ez már azt sugallta, hogy parázs, indulatoktól sem mentes rangadót fog látni a Giuseppe Meazza közönsége.

Az első nagy helyzet a Milan előtt adódott a 17. percben: a portugál Rafael Leao tizenhatos vonaláról leadott lövését az Inter kapusa, Handanovic óriási reflexmozdulattal védte ki. A 21. percben, némileg váratlanul, mégis az Inter szerezte meg a vezetést: Lautaro Martinez megtartotta a labdát, és a honfitárs, az argentin Joaquin Correához passzolt. A játékos ezután remek labdát tálalt az argentin támadó mögött üressé váló területre a horvát Marcelo Brozovicsnak.

A vb-ezüstérmes középpályás pedig a jobb alsó sarokba gurította a labdát Maignan kapus mellett.

Brozovics szép gólt lőtt Forrás: AFP/Isabella Bonotto

Hét perc múlva egyenlített az AC Milan: az Inter játékosa, Calhanoglu csúnyán eladta a labdát a saját térfelén, amivel Sandro Tonali iramodott meg. Az olasz középpályás a baloldalon érkező Rafael Leao elé passzolt,

aki ballal, kapásból az Inter kapujának bal felső sarkába zúdította a labdát.

Handanovic csak beleérni tudott a lövésbe.

Leao kegyetlen nagy gólt lőtt Forrás: AFP/Isabella Bonotto

A gól után lendületbe jött a Milan, és előbb Olivier Giroud, majd Theo Hernandez próbálkozott egy-egy életerős lövéssel, de mindkét játékos kísérlete után a kapu felett szállt el a labda. A félidő utolsó perceiben ismét magára talált az Inter, de Lautaro Martinez tizenhatoson belül leadott lövését blokkolták a Milan védők, így az első negyvenöt perc után maradt a döntetlen állás.

A második félidő első tíz percét uralta az Inter, de az 54. percben újabb gólt lőtt a Milan: egy bedobás után Rafael Leaóhoz került a labda, akinek élesen középre lőtt labdája elsuhant az Inter védőinek lábai között, és az ötös vonala előtt álló Giroudhoz került.

Giroud igazi vezére volt a Milannak Forrás: AFP/Miguel Medina

A francia csatár pedig állítgatás nélkül Handanovic kapujának bal alsó sarkába lőtte a labdát.

Sőt, hat perc múlva egy zseniális találattal tovább növelte előnyét Stefano Pioli csapata: egy hosszú indítás után Giroud sarokkal készítette le a labdát Rafael Leaónak az Inter tizenhatosának sarkánál.

A portugál szélső egy villámgyors bokacsellel megverte Bastonit, majd betört a tizenhatoson belülre, és tíz méterről remekül helyezett a hosszú sarokba.

Leao elképesztő gólt lőtt Forrás: AFP/Isabella Bonotto

De az Inter még nem adta fel. A 67. percben Matteo Darmianhoz került a labda, és az Inter játékosa élesen középre lőtt labdájára a csereként beállt Edin Dzeko érkezett a legjobb ütemben.

A csatár lövése utána a kapufáról nagy erővel csapodótt be a labda a hálóba.

Most a Milan kapuja került óriási nyomás alá, mert pár perc múlva Lautaro Martinez, majd újra Dzeko veszélyeztetett.

Két perc múlva Calhanoglu harmincméteres lövését kellett védenie a Milan kapusának.

Az utolsó tíz percben elképesztő iramot diktált mindkét csapat, bár már látszottak a fáradtság jelei egyes játékosokon. A 87. percben Leao került helyzetbe, de a portugál csúnyán a kapu fölé rúgta a labdát a tizenhatos vonaláról. Az Inter is próbálkozott, de Maignan minden kritikus helyzetben megőrizte a hidegvérét.

A hosszabítás perceiben Mkhitaryan húszméteres lövése alig pár centivel kerülte el a Milan kapujának jobb alsó sarkát. Az eredmény később már nem változott, így az AC Milan egy hihetetlen fordulatokkal tarkított rangadót nyert meg Simone Inzaghi csapata ellen.


Serie A, 4. forduló

9Sárga lapTheo Hernandez
9Sárga lapDenzel Dumfries
21GólMarcelo Brozovic
28GólRafael Leao
32Sárga lapOlivier Giroud
39Sárga lapMarcelo Brozovic
51Sárga lapCharles De Ketelaere
54GólOlivier Giroud
60GólRafael Leao
67GólEdin Dzeko
77Sárga lapSandro Tonali
94Sárga lapRafael Leao
Összeállítások
4-2-3-1
3-5-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Internazionale 38 29 2 7 89-22 67 94
GY
V
GY
D
D
2.
AC Milan 39 22 8 9 78-53 25 75
D
D
GY
V
D
3.
Juventus 38 19 5 14 54-31 23 71
D
D
D
D
GY
4.
Atalanta 38 21 11 6 72-42 30 69
GY
GY
GY
GY
V
5.
Bologna 38 18 6 14 54-32 22 68
D
D
GY
D
V
6.
AS Roma 38 18 11 9 65-46 19 63
D
D
V
GY
V
7.
Lazio 38 18 13 7 49-39 10 61
GY
D
GY
D
D
8.
ACF Fiorentina 38 17 12 9 61-46 15 60
V
GY
D
GY
GY
9.
Torino 38 13 11 14 36-36 0 53
V
D
GY
GY
V
10.
SSC Napoli 38 13 11 14 55-48 7 53
D
D
V
D
D
Teljes lista







Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!