A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójának záró mérkőzésén a bajnoki címvédő Ferencváros a 236. bajnoki derbin találkozott az Újpest csapatával a Szusza Ferenc Stadionban. Sokan kiélezett rangadót vártak, azonban Sztanyiszlav Csercseszov csapata már az első félidőben négygólos előnybe került, és végül 6-0-s győzelmet aratott. A Fradi ezzel továbbra is százszázalékos az NB I-ben, az Újpest pedig hét meccs után is nyeretlen és az utolsó helyen áll a tabellán.

A százszázalékos zöld fehérek a második helyről várhattál az összecsapást, mivel két mérkőzéssel kevesebbet játszottak a listavezető Kisvárdánál, vesztett pontok tekintetében viszont négy ponttal előzik meg a Szabolcs megyei együttest.

Az Újpest az eddig lejátszott öt meccsén mindössze három pontot szerzett, még nyeretlen az OTP Bank Ligában, ezzel pedig a tabella utolsó helyéről várhatta a derbit.

A legutóbbi derbin a Fradi az Újpest legyőzésével nyerte meg 33. bajnoki címét Fotó: Csudai Sándor - Origo

Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi edzője a mérkőzés előtt hangsúlyozta, hogy

a derbi az derbi, az Újpest elleni találkozók pedig az idény legfontosabb mérkőzései között szerepelnek, függetlenül attól, hogy áll a bajnokságban a IV. kerületi csapat.

Az orosz szakember kiemelte, hogy az Újpest mindig kemény ellenfél, hiszen ők is pontosan érzik ennek a párharcnak a jelentőségét.

A jelenlegi forma mellett a közelmúlt összecsapásai is a Fradi sikerét ígérték, mivel a zöld-fehérek tíz meccses győzelmi sorozatban vannak riválisukkal szemben. Az Újpest legutóbb 2019 februárjában szerzett pontot, győzelmet pedig 2015 decemberében aratott derbin.

A két patinás fővárosi együttes 236. bajnoki találkozóját vívta egymással, az Fradi 112, az Újpest 61 győzelemnél tart, 62-szer pedig döntetlennel zártak a felek.

A találkozó néhány perc csúszással kezdődött, ugyanis a pirotechnikai bemutató miatt akkora füst borította be a Szusza Ferenc Stadiont, hogy a videobíró helyiségből nem lehetett látni a pályát. Ahogy az várható volt, a Fradi kezdte jobban a mérkőzést, az Újpest visszaállt védekezni a saját térfelére és kontrákból próbált veszélyeztetni.

Az Újpest taktikája azonban sokáig nem ült, ugyanis a Fradi a kilencedik percben megszerezte a vezetést.

Franck Boli tett ki egy labdát a jobb szélen felfutó Henry Wingónak, az amerikai jobbhátvéd középre lőtt, az érkező Kristoffer Zachariassen pedig egy újpesti védő szorításából kibújva hat méterről a kapuba pöckölt.

A folytatásban az Újpest feljebb merészkedett, és megpróbált kezdeményezni. A lila-fehérek első lövésére a 20. percig kellett várni, ekkor az elefántcsontparti Junior Tallo fordult le a védőjéről majd 21 méterről megcélozta a jobb alsót, de Dibusz Dénes vetődve védeni tudott.

A félidő közepén az Újpest már mezőnyben dominált, ennek ellenére a Fradi tudta növelni az előnyét egy elképesztő potyagóllal.

A 25. percben a meccs előtt megsérült Banai Dávid helyére bekerülő Filip Pajović passzolt ki egy labdát Märten Kuusknak, azonban az észt válogatott védőt hat méterre a kaputól Adama Traoré leszerelte, majd önzetlenül középre passzolt Bolinak, akinek csak az üres kapuba kellett lőnie a labdát.

A Fradi már az első félidőben kiütötte az Újpestet Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A második bekapott gól után az újpesti-szurkolók elkezdték szidni a játékosokat, majd a klub belga tulajdonosát, a Fradi pedig a 32. percben eldöntötte a meccset.

Eldar Civic labdaszerzése után Adama Traoréhoz került a labda, aki tolt egyet rajta, majd 18 méterről elemi erővel bombázott a bal felső sarokba.

A harmadik ferencvárosi gól után az Újpest mindent egy lapra feltéve elkezdett támadni, Dibusz Dénes több bravúrt is bemutatott, de nem jött össze a gól a hazaiaknak.

A Fradi viszont az első félidő lefújása előtt növelni tudta az előnyét.

Egy élesen belőtt labdát Zachariassen vett volna át, de Abdoulaye Diaby egy ütemet késve elkaszálta a norvég középpályást, Bognár Tamás játékvezető pedig videózás után tizenegyest ítélt. A Fradi-szurkolók Dibusz Dénest követelték a labda mögé, de Franck Boli állt oda, aki higgadtan a kapu közepébe lőtt.

  • Az elefántcsontparti támadónak a kilencedik Újpest elleni meccsén ez volt a ötödik gólja.
A Ferencvárost esélyt sem adott az Újpestnek Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A fordulás után az Újpest megszerezhette volna a becsületgólját. A 49. percben Junior Tallo került helyzetbe, szemben állt Dibusszal, de 14 méterről jócskán kapu mellé lőtt. A folytatásban a Fradi egy sebességi fokozatot visszavett, Sztanyiszlav Csercseszov pedig már a jövő heti Trabzonspor elleni Európa-liga-mérkőzésre is gondolva lecserélte Adama Traorét és Aïssa Laïdounit is.

A Fradi a négygólos előny birtokában érthetően már nem szakadt meg a második félidőben, ennek ellenére minden összejött a zöld-fehér csapatnak.

A 67. percben a Zachariassen helyére a félidőben beállt Carlos Auzqui vett le egy labdát, majd egy pattanás után 18 méterről kapura lőtt, a könnyű labda azonban becsorgott a kapuba a borzasztó napot kifogó Pajović hóna alatt.

Franck Boli és Eldar Civic gólöröme a Szusza Ferenc Stadionban Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A folytatásban az Újpest ment előre a becsületgólért, ehhez Junior Tallo állt a legközelebb, de az elefántcsontparti támadónak semmi sem sikerült ezen az estén, ahogy a IV. kerületi csapatnak sem, amely az utóbbi évek egyik legsimább és legmegalázóbb vereségét szenvedte el a Ferencváros elleni derbin.

Ráadásul a 90. percre még maradt egy Fradi-gól.

Az argentin Auzqui tört be a tizenhatoson belülre, lövése helyett viszont középre passzolt az érkező Ryan Mmaeénak, aki hat méterről a kapuba passzolt.

A Fradi ezzel továbbra is százszázalékos az NB I-ben, az Újpest pedig hét meccs után is nyeretlen és az utolsó helyen áll a tabellán.

9GólKristoffer Zachariassen
24GólFranck Boli
32GólAdama Traoré
36Sárga lapKristoffer Zachariassen
37Sárga lapVincent Onovo
44Sárga lapAbdoulaye Diaby
46Sárga lapBálint Vécsei
46Sárga lapMiroslav Bjelos
67GólCarlos Auzqui
89GólRyan Mmaee
92Sárga lapÁron Csongvai
Összeállítások
3-2-4-1
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!