A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Óriási szenzáció: gyakorlatilag kiesett a Barcelona

fbl Horizontal
Barcelona's Brazilian forward Raphinha (R) reacts to Inter's second goal during the UEFA Champions League 1st round, group C, football match between FC Barcelona and Inter Milan at the Camp Nou stadium in Barcelona on October 12, 2022. (Photo by Pau BARRENA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája eddigi egyik legjobb meccsén a Barcelona hazai pályán játszott 3-3-as döntetlent az olasz Internazionale ellen. Az egy ponttal továbbra is nehéz helyzetben van a Barcelona, miközben a Bayern München újra kiütötte a cseh Plzent. A Liverpool fordítani tudott a Glasgow Rangers otthonában, úgy, hogy Szalah öt perc alatt ért el mesterhármast, ezzel pedig hatalmas lépést tett a továbbjutás felé Jürgen Klopp csapata.

A Barcelona igazi ki-ki meccsen fogadta az Internazionale csapatát a Bajnokok Ligájában. Xavi csapata számára volt fontosabb a meccs, mert a Barca a Viktoria Plzen 5-1-es kiütése óta a Bayern Münchentől (0-2), majd múlt héten Milánóban az Intertől is kikapott. A katalánok számára végzetes is lehetett volna az Inter elleni meccs, ugyanis a Bayern győzelme mellett a vereség biztos kiesést jelentett volna nekik.

Ennek megfelelően nagy elánnal kezdett a Barcelona, amely a Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Eric Garcia, Marcos Alonso – Pedri, Busquets, Gavi – Raphinha, Lewandowski, Dembélé összeállításban lépett pályára.

A 9. percben már Robert Lewandowski próbálkozását kellett az olaszoknak a gólvonal elől kivágniuk, és azért is kellett nagyon mennie a katalánoknak, mert Mané révén már a 10. percben vezetést szerzett a Bayern München a Plzen otthonában, a 14. percben pedig már 2-0-ra vezetett.

Az Onana - Dumfries, Skriniar, De Vrij, Bastoni - Dimarco, Barella, Calhanoglu - Mhitarjan, Dzeko, Lautaro Martínez

tizeneggyel kezdő Inter már a meccs elejétől a gyors kontráiban bízott, illetve a rögzített helyzetekben. Egy ilyen után majdnem meg is szerezte a vezetést az Inter, egy szabadrúgás után Edin Dzeko vágta a lécre a labdát, amely éppen csak a gólvonal előtt pattant le utána.

Edin Dzeko lövése a lécen pattant Forrás: AFP/Pau Barrena

A Barcelona folyamatosan támadott, kis túlzással minden helyzetből tüzeltek a hazai játékosok, az első félidőben összesen 15-ször lőttek kapura, Onanának többször is védenie kellett, Dembélé, Pedri, illetve Lewandowski próbálkozásainál is, míg Raphinha átlövései többször is kevéssel kerülték el a kaput.

Inter már az első félidőben is próbálta ölni az időt, Onana kapus látványosan húzta az időt, de Dzeko próbálkozása mellett Mhitarjannak is volt egy veszélyes helyzete, ami után ter Stegen védett.

A nagy nyomásnak a 40. percben lett meg az eredménye, amikor Raphinha, passzolt a szélről Sergi Robertónak, aki továbbtette a labdát Ousmane Dembelének, akinek már könnyű dolga volt, és a kapuba passzolt.

Ousmane Dembélé nagyon ffontos gólt szerzett Forrás: AFP/Josep Lago

Dembélé legutóbb majdnem két éve, a Ferencváros ellen volt legutóbb eredményes a BL-ben.

A második félidő elején, az 50. percben egyenlített az Inter. Gerard Piqué nézte el a labdát az olaszok szabadrúgása után, ugyanis azt hitte az a kapusé lesz, de kibújt mögüle Nicoló Barella és a kapuba lőtt.

A gól után felpörgött az Inter, egy szöglet után ter Stegen tartotta meccsben a Barcelonát, de a 63. percben már ő is tehetetlen volt, amikor egy labdaszerzés után

Lautaro Martínez kapott labdát és két kapufás gólt szerzett.

Lautaro Martínez törte össze a hazai szíveket Forrás: AFP/Josep Lago

A folytatásban Xavi beküldte De Jongot és Ansu Fatit is, nem sokkal később pedig Lewandowski talált a kapuba, de lesről tette mindezt.

A 82. percben már szabályos gólt szerzett a Barcelona, Lewnadowski fejese pattant vissza a lengyelhez, aki visszalőtte a labdát, ami kicsit irányt változtatva került Onana kapujába.

A 89. percben vett újabb drámai fordulatot a meccs, amikor a csereként beállt Gosens talál a kapuba Lautaro remek beadását követően.

Robert Lewandowski tartotta életben a Barcelona reményeit Forrás: AFP/Pau Barrena

De itt még mindig nem volt vége, Lewandowski a 92. percben gólt fejelt és 3-3-ra mentette a meccset, de a Barcelona továbbjutási esélyei így is minimálisra csökkentek.

Az Inter el is dönthette volna a továbbjutás sorsát, ugyanis az utolsó pillanatokban ter Stegen Asllani ziccerét védte. Négy kör után a Bayern 12, az Inter 7, a Barca 4 ponttal áll a csoportban, a Plzen kiesett. A Barcelona csak akkor juthat tovább, ha mindkét hátralévő meccsét megnyeri, míg az Inter egyiket sem - vagyis nem veri meg otthon a Viktoria Plzent.

A C csoport másik meccsén a Bayern München végül 4-2-ra nyert úgy, hogy már az első félidőben 4-0-ra vezetett a Plzen otthonában. Mané mellett Müller volt még eredményes, Goretzka két gólt szerzett.

Az A csoportban a Napoli biztosan továbbjutott az Ajax legyőzésével, így a másik helyért a Liverpoolnak kellett küzdenie, amely korán hátrányba került a Glasgow Rangers otthonában, de Firmino révén a 24. percben már 1-1 volt az állás. Érdekesség, hogy Jürgen Klopp csak a kispadra nevezet Mohamed Szalahot, ami korábban szinte elképzelhetetlennek tűnt egy ilyen fontos meccsen.

A második félidőben Firmino duplázott és Nunez is betalált, valamint

a csereként beállt Szalah öt perc alatt mesterhármast ért el

és Elliott is betalált, így 7-1-re nyert a Liverpool

A D csoportban a Tottenham Szon két és Kane egy góljával 3-2-re nyert a Frankfurt ellen, ezzel a csoport élére állt, míg a másik meccsen a Marseille verte a Sportingot. Érdekesség, hogy az első meccshez hasonlóan ezúttal is korán emberhátrányba kerültek a portugálok, amit a Marseille ki is használt, Guendeouzi és Alexis Sánchez is az első 30 percben már a kapuba talált. A második félidőben újabb portugál állt ki, de az eredmény már nem változott.

A B csoportban az Atlético Madrid otthonában 0-0-s döntetlent elért Brugge már tovább is jutott, a Porto pedig követheti majd, ugyanis 3-0-ra verte a Leverkusent, ezzel feljött a csoport második helyére.

Eredmények:

C csoport
Barcelona-Internazionale 2-3 (1-0)
Plzen-Bayern München 2-4 (0-4)

A csoport
Napoli-Ajax 4-2 (2-0)
Glasgow Rangers-Liverpool 1-7 (1-1)

B csoport
Atlético Madrid-Club Brugge 0-0
Leverkusen-Porto 0-3 (0-1)

D csoport
Sporting-Marseille 0-2 (0-2)
Tottenham-Frankfurt 3-2 (3-1)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!