A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gyönyörű gólokkal nyert, és továbbjutott a Chelsea

Horizontal
Chelsea's German midfielder Kai Havertz (C) celebrates after scoring a goal with team mates during the UEFA Champions League Group E football match between RB Salzburg and Chelsea FC in Salzburg, Austria on October 25, 2022. (Photo by Joe Klamar / AFP)
Vágólapra másolva!
A Chelsea 2-1-re nyert a Red Bull Salzburg otthonában, ezzel továbbjutott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe. A másik kora esti meccsen megszerezte első győzelmét a Sevilla, miután 3-0-ra kiütötte dán Köbenhavnt.

A Chelsea igazi ki-ki meccsen lépett pályára a Red Bull Salzburg otthonában, ugyanis mindkét együttes bízhatott a tavaszi BL-folytatás kiharcolásában. A két csapat legutóbbi meccsén meglepetésre az osztrák együttes 1-1-es döntetlent ért el a Stamford Bridge-en. Mindkét oldalon számos hiányzó nehezítette az edzők dolgát,

Matthias Jaissle az osztrákok trénere a Bajnokok Ligája történetének negyedik legfiatalabb (22 év és 10 nap) kezdőjét állította össze, míg a túloldalon Graham Potter a Kepa – Chalobah, Silva, Cucurela – Pulisic, Kovacic, Jorginho, Sterling – Gallagher – Havertz, Aubameyang összeállításban küldte pályára a Chelsea-t.

Mateo Kovacic nem sűrűn lő gólt, de ha igen, akkor az nagyon látványos Forrás: AFP/Joe Klamar

Nem kezdte rosszul a meccset a Salzburg, de az első néhány perc után a Chelsea átvette az irányítást. A hatalmas mezőnyfölény ellenére helyzetet sokáig nem tudtak kialakítani a vendégek. Majd aztán a 23. percben szinte a semmiből megszerezték a vezetést a londoniak. Egy beadás után kétszer is szerencsésen pattant a labda, majd Wöber rossz felszabadítása után Kovacic őtt egyből a bal kapufa mellé. A horvát középpályás közel három éve, 2019 novemberében talált be legutóbb a BL-ben.

A gól érezhetően megfogta a Salzburgot, a fegyelmezetten és fölényben játszó angolok egyre több helyzetet alakítottak ki, sőt könnyedén lezárhatták volna a meccset is, de a hazaiak kapusa, Philipp Köhn hatalmas védésekkel meccsben tartotta az osztrák együttest.

Jó lendülettel jött ki a Salzburg a második félidőre, ugyanis mindössze három perc kellett, hogy az első igazi lehetőségét gólra váltsa és kiegyenlítsen. Egy szép akció végén Adamu előzte meg Cucurellát és Kepa mellett a bal alsóba lőtt.

Chikwubuike Adamu az első BL-gólját szerezte Forrás: AFP/Krugfoto

A gól jót tett a mérkőzésnek, egy szöglet után Jorginho fejesét a gólvonalról vágták ki a hazaiak. A második félidőben ugyan sokkal jobban és veszélyesebben játszott a Salzburg, de a 64. percben a Chelsea ismét előnybe került.

Pulisic tartotta meg jól a labdát, majd a passza után Kai Havertz egyet iszonyatosan nagy gólt lőtt a felső sarokba.

A hátralévő időben a Chelse-nek nem volt már sietős, a hazaiak mindent megtettek, de újabb gól már nem esett. Így eldőlt, hogy függetlenül a csoport másik meccsétől a Chelsea bejutott a nyolcaddöntőbe, ráadásul Graham Potterrel továbbra is hibátlan a csapat. A Salzburgnak viszont továbbra is saját kezében van a sorsa, ugyanis az utolsó fordulóban majd a Milan otthonában vívhatja ki a továbbjutást.

23GólMateo Kovacic
47Sárga lapLuka Sucic
48GólChukwubuike Adamu
64GólKai Havertz
85Sárga lapConor Gallagher
92Sárga lapKepa Arrizabalaga
Összeállítások
4-3-1-2
3-4-1-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Atletico Madrid 6 4 0 2 17-6 11 14
GY
D
GY
GY
GY
2.
Lazio 6 3 2 1 7-7 0 10
GY
V
GY
GY
V
3.
Feyenoord 6 2 4 0 9-10 -1 6
V
GY
V
V
V
4.
Celtic 6 1 4 1 5-15 -10 4
V
D
V
V
GY

A másik kora esti meccsen a G csoportban a Sevilla a dán Köbenhavn csapatát fogadta. A gól nélküli első félidő után a Sevilla még nagyobb lendülettel rohamozott, ennek pedig a 61. percben meg is lett az eredménye: Papu Gomez remek beadása után Juszef en-Nesziri a kapust megelőzve közvetlen közelről fejelt a kapuba. A hajrában aztán Isco és Montiel találataival végül nagyon simán nyert Jorge Sampaoli csapata.

A spanyol együttes ezzel megszerezte első győzelmét a csoportban, és eldőlt, hogy a Köbenhavn már egyik nemzetközi kupában sem juthat tovább, viszont a Sevilla egyelőre még bizakodhat a tavaszi BL-szereplésben.

61GólYoussef En-Nesyri
69Sárga lapViktor Claesson
72Sárga lapErik Lamela
78Sárga lapGonzalo Montiel
86Sárga lapChristian Soerensen
88GólIsco
92GólGonzalo Montiel
95Piros lapDavit Khocholava
Összeállítások
4-2-3-1
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Manchester City 6 6 0 0 18-7 11 18
GY
GY
GY
GY
GY
2.
RB Leipzig 6 4 2 0 13-10 3 12
V
GY
GY
V
GY
3.
Young Boys 6 1 4 1 7-13 -6 4
D
V
V
GY
V
4.
FK Crvena Zvezda 6 0 5 1 7-15 -8 1
D
V
V
V
V
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!