A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóértesülések szerint Ansu Fati, az FC Barcelona 19 éves támadója elégedetlen a csapaton belüli helyzetével, és egyre inkább hajlik a váltásra.

A négyszeres spanyol válogatott támadó 16 évesen került be a Barcelona felnőtt csapatába, hatalmas potenciált láttak benne, Lionel Messi távozása után pedig a hétszeres aranylabdás támadó 10-es mezszámát is megörökölte.

A Bissau-Guineában született támadó óriási tehetség, de egyelőre még nem futotta be azt a pályát, amit jósoltak neki. Az utóbbi években rengeteget volt sérült, az előző szezonban csak 15 mérkőzésen tudott pályára lépni, míg a 2020/21-es idényt szinte teljes egészében kihagyta egy térdsérülés miatt.

Ezek után érhető, hogy a katalán klubnál nem mernek nagy terhet tenni a 19 éves támadóra, akit Xavi Hernández vezetőedző fokozatosan akar felépíteni, ezért többnyire csak csereként szokta bevetni. Ansu Fati helyzetét az sem segíti, hogy a posztján szereplő francia világbajnok Ousmane Dembélé élete formájában játszik, akárcsak csúcsékként szereplő Robert Lewandowski, aki 15 meccsen 17 gólnál jár a katalán csapatban.

Lewandowski érkezése sem segített Ansu Fatinak Forrás: AFP/Christof Stache

Spanyol sajtóértesülések szerint Ansu Fati környezetéből sokan haragszanak Xavira, amiért nem biztosít elég játékpercet a Messi utódjának kikiáltott támadónak. Jorge Mendes, Ansu Fati ügynöke állítólag már figyelmeztette a Barcelona vezetőségét, hogy ha ügyfele nem fog többet játszani, akkor elviszi őt egy másik csapathoz.

Ansu Fati az idei szezonban 15 meccsen három gólt lőtt és három gólpasszt adott, azonban csak 490 játékperce van és csak háromszor volt kezdő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!