Vágólapra másolva!
Szerdától kezdve 2023 végéig minden San Marinóban született csecsemő a labdarúgó-válogatott mezének pontos mását kapja ajándékba.

Az ország labdarúgó-szövetsége (FSGC) a kezdeményezéssel megpróbálja még jobban bővíteni rajongói számát. Az első adományozásra szerda délután került sor az állami kórházban, ahol átadták az első mezeket a klasszikus, kék-fehér színekkel.

A mezt, mint a nemzet egyik szimbólumát apró gesztusnak szánja az FSGC, abban a reményben, hogy a későbbiekben ez hatással lesz a gyermekekre, és a stadionban fognak szurkolni a válogatottnak, vagy akár megpróbálnak bekerülni a válogatottba is.

2021-ben összesen 202 ember született San Marinóban, így várhatóan az idei év utolsó másfél hetében és 2023-ban sem lesz szükség ennél sokkal több mez adományozására.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) világranglistáján a 211., azaz utolsó helyen álló San Marino története során eddig egyetlen meccset nyert meg: 2004-ben Liechtensteint győzték le 1-0-ra egy felkészülési mérkőzésen. Világ- vagy Európa-bajnoki selejtezőn az elmúlt 20 évben egyetlen pontot szerzett a törpeállam – 2014 novemberében Észtország ellen.

Forrás

Mindent egy helyen az Eb-ről